Piparimacaronit


Piparin makua eksyi myös macaroneihin. Kuorien ohje on vanha tuttu, joka löytyy täältä. Massaa värjäsin ruskealla elintarvikevärillä. Täytteeksi tein maitosuklaa-piparitäytteen.

Täyte:
100g maitosuklaata
50g kermaa
½ tl piparimaustetta
5g suolatonta voita

Rouhi suklaa. Kiehauta kattilassa kerma ja piparimauste. Kaada seos suklaan päälle. Anna seistä minuutti ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pehmeä voi pieninä paloina. Laita täyte hetkeksi kylmään, jotta sen pystyy sitten pursottamaan macaronien täytteeksi. Annoksesta riittää n.60 macaroniin, jotka ovat n.2€ kolikon kokoisia eli aika pieniä.


Vinkki! Ostin kokeeksi kestoleivinpaperia ajatellen macaronien valmistusta. Macaronimassa kostuttaa leivinpaperin, joten menee sitten epätasaiseksi. Nyt pursotin kestoleivinpaperin päälle ja macaronit onnistuivat hyvin. Jatkossa käytän vain sitä!

Kommentit

  1. Hei,
    Sinulla on aina niin upeita macaronseja.
    Olen tehnyt useaan kertaan ohjeellasi niitä, mutta joskus pinta halkeaa, eikä siihen tule tuota "kantaa". Osaatko sanoa missä vika?
    Taikina on mielestäni ollut samanlaista ja samanmerkkistä mantelijauhetta ym. olen käyttäny. Joskus onnistuu ja joskus koko pellillinen haljenneita.
    Onko ne ollut liian kauan kuivumassa tai liian vähänaikaa?
    Vastausta odotellen Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      nyt on vaikea antaa selvää vastausta että missä olisi vika.
      Kun kokeilet macaronin pintaa ennen paistoa, onko pinta ihan kuiva, sormeen ei jää mitään? Kuinka kauan suunnilleen kuivatat ennen paistoa?
      Rikotko valkuaiset vuorokautta aiemmin ja ennen vatkaamista annat olla niiden huoneenlämmössä useamman tunnin?
      Tässä muutama kysymys niin voin sitten miettiä uudelleen. :)

      Poista
  2. Hei,
    Tein kaksi annosta. Molempiin kananmunat rikottu edellisenä päivänä samaan aikaan. Ihan samanmerkiset mantelijauheet molemmissa, ainoa ero oli että eka satsin värjäsin punaiseksi. Näppituntumalla massan koostumus oli samanlainen. Punaisista tuli "täydellisiä" ja hetken ehdin jo ylpeillä onnistuneeni, mutta toinen erä pudotti maan pinnalle. Toisen erän jätin valkoiseksi ja kaikki halkesi pinnasta. Molemmat kuivuivat reilu puoli tuntia.
    En tuosta kuitenkaan luovuttanut ja viime viikolla tein myös kaksi erää ja sama tulos. Toinen satsi halkesi - siis kaksi pellillistä.
    Mä en käsitä mitä oikein tapahtuu? Tai siis mitä teen väärin.
    Kiitos kun vastasit.
    T.sama

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi, että ei ota onnistuakseen. Mutta hyvällä asenteella menet kun et luovuta! :)
      Kokeileppa kuivattaa ensi kerralla vähän vähemmän aikaa. Missä lämpötilassa paistat?

      Poista
    2. Paistoin noin 140 asteessa.
      Voi ollakin, että se toinen erä on kuivunut liian kauan.
      Aion vielä joskus tehdä niitä, mutta ehkä sitten ensi vuonna.
      ;)

      Poista
  3. Hei! Tuli vaan mieleen, kun itsellenikin on käynyt joskus niin, että pinta halkeaa. Jos niitä kuivattaa vähänkään liian pitkään pöydällä, ennen uuniin menoa, niin silloin pinta halkeaa. Siinä käy varmaankin niin, että kuoresta tulee liian kova ja kun kuori sitten uunissa kohoaa, niin pinta repeää. Tämän olen itse ainakin huomannut.

    VastaaPoista
  4. Moikka!

    Kiitos mahtavan upeista postauksista, ja selkeistä ohjeista. Päivittäin pitää käydä tsekkaamassa josko jotain uutta veden kielelle tuovaa ohjetta olisi ilmestynyt iloksemme. Pakko oli linkittää tähän esim. Clas Ohlsonilta löytyvä macaroneille tarkotettu leivinalusta, jos et ole sellaiseen vielä törmännyt =) Mukavaa Joulua, ja onnea tulevalle vuodelle!

    http://www.clasohlson.com/fi/Macaron-vuoka/Pr341377000

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      kyllä olen nähnyt mainitsemiasi macaronmattoja. En ole kokeillut niitä eikä ole kyllä suunnitelmissakaan hankkia. Yleensä macaroneja tekee ison annoksen, useamman pellin kerralla, joten mattoja pitäisi olla monta.

      Iloista joulua myös sinulle!

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!