Pätkisleivos


On pitänyt jo monena päivänä tehdä postaus siskoni häistä mutta vielä en ole sitä saanut tehtyä. Juhlissa tarjotusta pätkisleivoksesta olen saanut monta viestiä, reseptiä kaivataan niihin. Päätin nyt sitten ensimmäiseksi antaa sen, kirjoitan sen jälkeen häistä oman postauksen.

Resepti on yhdelle leivoslevylle. Levyn koko on 25*40cm. Siskoni oli tehnyt minulle pohjat valmiiksi. Pohjat tehtiin pellillä säädettävän kehikon avulla. Kun paistat pohjaa, muista taittaa leivinpaperin reunat kehikon sisäpuolelle, muuten taikina valuu pitkin peltiä.

Levystä leikkasin 40 leivosta. Leivokset olisi voineet olla ehkä vielä vähän pienempiä kun tarjolla oli muutakin makeaa. Olisi ehkä voinut saada yhdestä levystä 50 leivosta (leikattuna 5*10 leivosta)

Pohja on hyvä paistaa täyttöä edeltävänä päivänä. Pohjan voi myös tehdä hyvissä ajoin jo pakastimeen. Pohjaa on helpompi käsitellä kun se ei ole tuore.


 Pohja

190g voita

75g tummaa suklaata

1½ dl öljyä

3 dl vettä

2 dl ranskankermaa

4 kananmunaa

2 1/4 dl sokeria

2 1/4 dl fariinisokeria

7 dl vehnäjauhoja

1½ dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1½ tl soodaa

½ tl suolaa

1½ rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa, jottei taikina sitkisty.

Laita pellille säädettä kehikko ja säädä se kokoon 25*40cm. Laita leivinpaperi kehikon sisäpuolelle ja reunoille. Kaada taikina kehikkoon, 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Anna jäähtyä.


Täyte

200g pätkistä

1 dl kermaa

***

6 dl kermaa

1 prk tuorejuustoa

2 liivatetta


Laita kattilaan kerma ja pätkispalat. Sulata miedolla lämmöllä levyllä. Varo polttamasta suklaata. Jäähdytä.


Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Pehmitä tuorejuustoa kulhossa, lisää jäähtynyt pätkisganache. Sulata kylmässä vedessä pehmenneet liivatteen pieneen määrään kiehuvaa vettä, lisää tuorejuustosuklaaseokseen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto.

Leikkaa pohjalevyyn yksi täyteväli.

Kostuta halutessasi pohjaa esim appelsiinimehulla. Levitä täyte, nosta kansi päälle. Laita kylmään hyytymään.

Kuorrutus

170g tummaa suklaata

1 dl 

Valmista ganache. Paloittele suklaa kattilaan, lisää kermaa. Sulata miedolla lämmöllä levyllä, varo polttamasta suklaata. Jäähdytä ganachea sen aikaa että se ei ole liian löysää kuorrutukseen. Kaada suklaa leivoslevyn päälle, tasoita esim.palettiveitsellä. Laita leivoslevy kylmään.

Leikkaa levy leivoksiksi. Leikkasin 4*10 palaan. Kasta pitkää sahateräveistä kuuman vesihanan alla, kuivaa veitsi kuivaksi. Tee näin jokaisen leikkauskerran jälkeen, leivoksen reunasta tulee tällöin siisti. Leikkaa ensin leivoksen reunat suoraksi, sen jälkeen jaa levy viivotinta apuna käyttäen oikean kokoisiksi paloiksi.

Koristele leivokset esim. tuoreella vadelmalla.

Kommentit

  1. Kiitos tästä! Näyttää niin hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä vain, toivottavasti maistuu sielläkin. :)

      Poista
  2. se on super namia, tuntuu siltä, ​​että sinulla on vain se uudestaan ​​ja uudestaan, kiitos, että jaoit sisiter-häät kakkusi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!