Porkkanapiirakka




Tällä ohjeella tulee todella muhkea porkkanapiirakka. Sain ohjeen ystävältäni, joten kiitos sinne! :) Se on aina syksy kun alkaa tekemään mieli porkkanapiirakka. Hyvin harvoin sitä tulee talvella tehtyä vaikka aina se maistuisi yhtä hyvälle.

Pohja:
5 kananmunaa
5 dl sokeria
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
5 tl kanelia
3 tl vanilliinisokeria
7½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sulaa margariinia tai öljyä
7 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:
100g pehmeää voita
200g sulatejuustoa
400g tomusokeria
5 tl vanilliinisokeria
Pähkinärouhetta

Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi rasva ja porkkanaraaste. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa n.20 min.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päällepähkinärouhetta.


Kommentit

  1. Sain linkin tänne kaveriltani, joka oli tehnyt tällä ohjeella mielettömän kuohkean ja paksun porkkanapiirakan. Tätä on pakko kokeilla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tulit sivuilleni. Tällä ohjeella on moni tehnyt ja ovat myös tykänneet.

      Poista
    2. Todella hyvä ohje.

      Poista
  2. Tällä tein kerran ja tuli tosi tosi hyvää! Mies tilasi tätä herkkua uudelleen, joten täytynee taas tehdä. :) Kiitos hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. Tällä tein kerran ja tuli tosi tosi hyvää! Mies tilasi tätä herkkua uudelleen, joten täytynee taas tehdä. :) Kiitos hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva, että tykkäsit ohjeesta. Tällä saa kyllä hyvän piirakan tehtyä.

      Poista
    2. Oli ehkä vähän liikaa jauhoja mutta hyvää tuli

      Poista
  4. En ole vielä kerinnyt tehdä, mutta hierahtaa vesi jo kielelle kun näkee tuon kuvan ! :D Täytynee tehdä 2 pellillistä! :-)

    VastaaPoista
  5. Tämä ohje on kyllä aivan loistava! Pienesti muutin täytettä, korvasin sulatejuuston vanilja tuorejuustolla ja nam!

    VastaaPoista
  6. Tuli kyllä todella hyvä pohja tällä ohjeella!ensimmäinen joka on itsellä onnistunut.

    VastaaPoista
  7. Kiitos ohjeesta! Paras porkkanapiirakka ohje!:)

    VastaaPoista
  8. Ihana, muhkea herkku! Kiitos ohjeesta, ja meillä maistuu myös pääsiäisenä :)

    VastaaPoista
  9. Tuli muhkea ja maukas porkkanapiirakka! NAM. Isot kiitokset hyvästä ohjeesta :)

    VastaaPoista
  10. Kiva, että niin moni tykkää tästä ohjeesta. Tästä kuuluu kiitos ystävälleni, jolta sain tämän ohjeen.

    VastaaPoista
  11. Tein tällä ohjeella tyttäreni ylppäreihin porkkanapiirakkaa ja hän, kuten monet muutkin tykkäsivät kovasti. Täytyy ottaa ohje talteen ja antaa omansa myös tyttärelle. Kiitos paljon hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
  12. Juhlitaan hääpäivä, teenpä perheelle porkkanapiirakan, näyttää hyvälle. Kiitos. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää hääpäivää ja maukkaita hetkiä porkkanapiirakan kanssa! :)

      Poista
  13. Kiitos toivotuksista. :)
    Tällä teen toisenkin kerran, ihanan kuoheka ja maukas.

    VastaaPoista
  14. Hei, kiitos ohjeesta. Aion leipoa porkkanapiirakkaa juhliin. Olen kadottanut vanhan ohjeeni, jolla tuli tosi hyvää piirakkaa, mutta siihen tuli myös ananasmurskaa. Jos lisää mukaan purkin ananasmurskaa (valutettuna) niin tarvitseeko muuttaa joitain mittasuhteita vai meneekö noin vain sekaan? Tällä ohjeella jos meinaan tehdä?

    VastaaPoista
  15. Minä korvaisin osan porkkanaraasteesta ananasmurskalla.

    VastaaPoista
  16. Täytyypä kokeilla tällä ohjeella, kun eilinen tekele epäonnistui.

    VastaaPoista
  17. Huippuhyvä ohje! Kiitos :)

    VastaaPoista
  18. Tää on niiiin hyvä ohje, tänään taas herkutellaan..... :)

    VastaaPoista
  19. Tuli todella hyvä piirakka jolle sateli kehuja, kiitos!
    Sitä mietin että miksi pohjaan tulee sekä soodaa että leivinjauhetta?

    VastaaPoista
  20. Hei, minkäkokoisella pellillä sait noin muhkean piirakan? Annatko vaikka mitat pellistäsi, niin tiedän, kannattaako ees tehdä pellille.. :)
    Kiitos!

    VastaaPoista
  21. Hei miten muutan ohjetta että taikinaa olisi 25cm irtopohjavuokaa varten. En viitsi pellillistä tehdä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolikkaasta annoksesta saa varmaan kakkumaisen piirakan eli tulee paksu. Jos haluat ohuemman niin olisikohan 1/3 ohjeen määrästä.

      Poista
  22. Kiitos matavasta ohjeesta :) Tein sulatejuuston sijaan maustamattomalla tuorejuustolla ja tuli todella todella hyvää. Reseptiäkin kyseltiin ja jakoon meni!

    VastaaPoista
  23. Blogisi on aivan ihana ja tämä ohje varsinkin! Kiitos herkuttekuhetkistä :)

    VastaaPoista
  24. Aivan mahtava ohje! Kokeilin ja jäätiin koukkuun koko perhe, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  25. Huh, tuota jauhojen ja eri sokereiden määrää... en tiiä millaisia sokerihirmuja olette mutta itse ainakin vähensin mm tomusokerin määrää melkein puoleen... taikinastakin tuli tosi makea, liiankin. ja jauhojen määrä myös vähenee hurjasti ens kerralla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan heti en kyllä lähtisi pohjan ohjeesta jauhoja vähentämään. Rakenne voi muuttua aika paljon huonompaan suuntaan. Mutta jos päätät vähentää reilusti niin olisi mielenkiintoista tietää millainen pohjasta sitten tuli.
      Tämä porkkanapiirakka on makea piirakka, joten kuorrutteessa on myös tomusokeria makua tuomassa. Jos sitä konvin paljon vähentää niin silloin on vaarana tulla suolaisen piirakan kuorrute kun siinä on sulatejuustoa ja voita. Mutta jokainen voi tehdä omalla tyylillään sellaisen kuin haluaa. Ja onko tämä ehkä paras mahdollinen ohje sinun tarpeisiin? :)

      Poista
  26. Kiitos, kiitos kaikille kommenteista! niin kiva kuulla että tekin tykkäätte tästä ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  27. Tällä ohjeella on useaan kertaan tullut tehtyä erinomainen porkkanapiirakka! Nyt mietin, tulisko samalla ohjeella myös porkkana-cupcaket, vai pitäiskö jotain muuttaa? Määrä ainakin voi olla melkoinen :)

    VastaaPoista
  28. Kiitos loistavasta ohjeesta! Kerrankin jokin leipomukseni onnistuu täydellisesti ja jopa mies tykkäsi, vaikkei yleensä makeasta niin hirveästi tykkää. :) Jatkossa varmaan katson muitakin reseptejä blogistasi.

    VastaaPoista
  29. Tämä resepti on ihan superhyvä!! Sulatejuuston sijaan olen käyttänyt maustamatonta tuorejuustoa. Tällä reseptillä tulee niin ihanan kuohkea ja paksu pohja. Ensimmäisen kerran tein valmistujaisiini, nyt jo kysellään jos tekisin myös muihin juhliin :) kiitos!!

    VastaaPoista
  30. Kiitos! Piirakasta tuli ohjeellasi erittäin hyvää!

    VastaaPoista
  31. Hertsileijaa kun tuli hyvää! Tuli keitettyä useemmatkin äitienpäiväkahveet kun tiesi, että tällästä kakkua on tarjolla :)

    VastaaPoista
  32. Serkkutytöt alkoi leipoon mulle pakkaseen tätä, eli testiin meni:) laitan aina maustamatonta tuorejuustoa sulatejuuston tilalle. Julia

    VastaaPoista
  33. Hyvä ohje, mutta kokeilkaapa laittaa hieman suolaa! Itse laitan piirakoihin aina suolaa, tuo maun hyvin esiin :)

    VastaaPoista
  34. Tein juuri tätä piirakkaa ja todella hyvää. :)

    VastaaPoista
  35. Elämäni ensimäisen porkkanapiirakan tein tällä ohjeella. Pohjasta tuli ihanan mehevä ja maukas, mutta liian makea omaan makuuni. Ja kuorutetta tuli ihan liikaa. Mutta tiedänpä seuraavalla kerralla mihin suuntaan ohjetta muokkaan, sokeria huomattavasti vähemmän sekä pohjaan, että täytteeseen ja täytettä ylipäätään ohuempi kerros... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että kokeilit ensimmäistä kertaa porkkanapiirakan tekoa. Nämä on näitä makuasioita, jotkut tykkään makeasta ja toiset vähemmän makeasta. Omasta mielestäni porkkanapiirakassa täytyy olla paksusti kuorrutetta, se on niin hyvää!! Tätä piirakkaa riittääkin sen takia pienempi palanen viemään makean nälkää. Onneksi jokainen voi halutessaan muokata ohjetta omanlaiseksi!

      Poista
  36. Kiitos kaikille kommenteista! niin kiva että moni on ottanut tämän ohjeen käyttöön! Tämä on takuuvarma ohje porkkanapiirakkaan. :)

    VastaaPoista
  37. Tuli kyl täl ohjeel niin hyvää ettei sanotuksi saa :)

    VastaaPoista
  38. aivan loistava ohje, lähdin hakemaan googlella "paksu porkkanapiirakka" koska en ole onnistunut tekemään riittävän mehevää, NYT tuli kiitos sinulle ;)
    Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kiva että nyt löysit paksun porkkanapiirakan ohjeen. Täältä sen löytää aina kun sitä tekee mieli tehdä. :)

      Poista
  39. Hei,

    Haluaisin tehdä levykakku tyylisesti porkkanapiirakkaa. Onnistuuko tätä pohjaa leikkaamaan kahdeksi kerrokseksi, esim. pakastuksen jäljiltä hieman jäisenä? Tällöin saisin väliin kuorrutetta, sillä päälle laitan kakkukuvan.
    Kiitos jo etukäteen!
    - Miina

    VastaaPoista
  40. Teimme näitä kaverini kanssa aivan ihania❤

    VastaaPoista
  41. Aivan ihana piirakka,pohja on todella hyvä ja vain tällä ohjeella onnistuin parhaiten myös vieraat halusivat reseptin ja kiittelivät mahtavaa makua. Makeus kuuluu tähän piirakkaan ja itse tarjoilin pieniä palasia kahvipöydässä.

    VastaaPoista
  42. Kiitos Anneli! Aivan mielettömän hyvää. Tässä illan ratoksi leivoin, ja tekisi mieli syödä heti. Nyt vain miettimään mahdollisimman pian tekosyytä kaivaa piirakkaa pakkasesta, johon se nyt harmi vain pitää laittaa.. Tein muuten ensimmäistä tai toista kertaa sivultasi löytyneellä reseptillä - niin usein kun täällä olenkin käynyt selaamassa kuvia ja kaunista kädenjälkeäsi! Syy on se, että leivon opiskelijakämpässäni todella todella harvoin, jos juuri koskaan. Nyt tuntui kuitenkin siltä, että syksy aloitetaan porkkanapiirakalla, ja google tarjosi tätä sun reseptiä ihan ensimmäisten joukossa. Suosittu herkku siis, eikä suotta!! Hyvää syksyä sinulle! Terkuin Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Mukava oli lukea palautetta. Porkkanapiirakka kuuluu niin syksyyn, ja se maistuu aina niin hyvälle. Mukavaa syksyä sinullekin!

      Poista
  43. Minäkin löysin tämän ohjeen etsiessäni parasta porkkanapiirakkaohjetta ja hyvää tulikin. Teen toistekki!

    VastaaPoista
  44. Olen tätä useasti tehnyt ja hyvää on! Mutta nyt mietin, että taipuisikohan tämä ohje tälläisenään muffinsseiksi?

    VastaaPoista
  45. Ihana ohje, tuli tosi hyvää! :) kiitos reseptistä!
    Anna

    VastaaPoista
  46. Huippu hyvää tuli ensikertalaiseksi. Tosin sulatejuuston vaihdan seuraavalla kerralla vaniljatuorejuustoon. Mutta tämä ohje teki kauppansa.

    VastaaPoista
  47. Nytpä kysyn missä meni vikaan?!? Aiemmin tätä olen tehnyt onnistuneesti, mut nyt ei onnistunu. Margariinin/öljyn tilalla oli voita, paistoin 200 astetta n. 1h ja silti pohja hieman raaka/tahmea eikä piirakka juurikaan noussut. Ohjetta noudatin tarkasti. Osaatko sanoa mikä tässä nyt mättäsi? 😔 Voiko tuo voi vaikuttaa asiaan näin paljon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko että voi vaikuttaa koska itse teen aina voilla. Toimikohan uuni normaalisti? Kyllä tunti pitäisi hyvinki riittää paistoajaksi.

      Poista
  48. Erinomainen piirakka, todella kuohkea, kevensin kyllä päällystä niin ei tullut niin rasvaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva että pidit piirakasta, tämä onkin tosi suosittu piirakka.

      Poista
  49. Hei. Mitenkähän tämä onnistuis gluteenittomana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olen tehnyt myös gluteenittomana tämän piirakan, hyvin onnistuu.

      Poista
  50. Leivoin piirakan ja tarjosin Senioritalon asukkaille sunnuntaikahvien kera. Niin paljon kiitosta maukkaasta tarjottavasta en ole koskaan saanut. Mieleen jäi mieshenkilon kiitos, että hän ei ole koskaan syonyt mitään näin hyvää. SuurKiitos hyvästä reseptistä!!

    VastaaPoista
  51. Ajattelin kokeilla tätä ohjetta lasten synttäreille, mutta mietityttää että millä sekoitat kuivat aineet vaahdon sekaan? Uskaltaako sähkövatkaimella vai onko parempi käyttää nuolijaa/puuhaarukkaa? Ja tuleeko tuolla ohjeella 60cm uuninpelille tarpeeksi muhkea vai pitääkö tehdä 1,5 kertaisena?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sekoitan jauhot sähkövatkaimella varovasti, saan mielestäni niin paremmin sekoitettua. Toki voi halutessaan sekoittaa myös käsin. 60cm pellille kannattaa ehkä tehdä 1,5x jos haluaa oikein paksun piirakan.

      Poista
  52. Hei, oletko kokeillut tehdä tätä porkkanasoseella? Mikähän voisi olla määrä? Olen soseuttanu syksyn porkkanoita smoothiet varten, mutta voisin käyttää niitä myös piirakkaan kun löytyisi sopiva ohje

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tehnyt koskaan porkkanasoseella. Jos nyt itse lähtisin kokeilemaan niin laittaisin ehkä jonkun 5dl sosetta. Sose menee tiiviimpään mitä raaste, joten vähemmän laittaisin. Jos kokeilet niin tuleppa sitten kertomaan millaista tuli. :)

      Poista
  53. Hei, oletko kokeillut tehdä tätä porkkanasoseella? Mikähän voisi olla määrä? Olen soseuttanu syksyn porkkanoita smoothiet varten, mutta voisin käyttää niitä myös piirakkaan kun löytyisi sopiva ohje

    VastaaPoista
  54. Tällä ohjeella on vuosien aikana pelastettu monet juhlat ja herkkunälkä. Paras ohje!

    VastaaPoista
  55. Kiitos kommentista! Tämä ohje on kyllä jäänyt monen leipojan suosikkireseptiksi. :)

    VastaaPoista
  56. Heippa! Olin testailemassa tätä ohjetta, mutta mulla onkin näköjään niin pieni raastin et tulee ihan sellasta mössöä.. Ohjeessa on mainittu hieno raastin niin millasta oot käyttänyt siis? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Raaste saa olla mieluummin mössöä mitä karkeaa raastetta. Sitä mehukkaampaa piirakasta tulee, mitä hienompaa raaste on. �� T. Anneli

      Poista
    2. Noh toi on ennemminkin tommosta paseerattua porkkanaa nii uskaltaakohan kokeilla..

      Poista
    3. Jää vaan raastimen toiselle puolelle kiinni ��

      Poista
    4. Kyllä uskallat kokeilla. Porkkanapiirakkaa laitetaan jossain ohjeessa ihan porkkanasosetta. Kuulostaakin tosiaan että sulla on liian pieni raastinterä. Mutta jos haluat nyt tehdä piirakan niin ei muuta kuin mössöraaste taikinaan. :)

      Poista
  57. Joo katotaan tuleeko tosta mitään et saa taikinan sekaan vai meneekö hermot ennen �� jos ei nyt onnistu niin uuden raastimen ostoon! Laittaisitko tota mössöä vähemmän?

    VastaaPoista
  58. Hei. Vaikuttaa herkulliselta. Mites saatte leikattua piirakan siisteiksi paloiksi, ettei kaikkinpäällinen tartu veitseen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leikkuujäljestä saa siistin kun antaa ensin kuorrutteen kylmettyä ja sitten kun alkaa leikkaamaan, kastelee veitsen kuumaan veteen, kuivaa veitsen ja sitten leikkaa. Jokaisen leikkauksen jälkeen kastaa/kuivaa aina uudelleen.

      Poista
  59. Kiitos ohjeesta. Kyl tuli muhkea,kuohkea piirakka. Teen toistekki.👌😁

    VastaaPoista
  60. Kiitos, kiva että tykkäsit ohjeesta! Tällä tulee kyllä muhkea piirakka.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!