Kirjoittaja

Yli kymmenen vuotta sitten hurahdin blogimaailmaan lehdessä olevan jutun innoittamana. Sitä ennen blogimaailma oli minulle vierasta. 2007 aloitin bloggaamisen Vuodatuksen sivuilla mutta niiden kaatumisen myötä vaihdoin Bloggeriin vuonna 2012. Vanha blogini (www.kermaruusu.vuodatus.net) on vielä toiminnassa mutta ilman kuvia.

Leivontablogin pitäminen on innoittanut minua niin paljon leivonnan saralla että lähdin opiskelemaan sitä lisää. Vuona 2009 suoritin kondiittorin ammattitutkinnon ja vuonna 2012 kondiittorimestarin erikoisammattitutkinnon. Tutkinnon myötä vaihdoin työni suurkeittiötyöstä konditoriatyöhön. Tällä hetkellä kakkujen tekeminen on sivutyötäni, päätyöni on toisaala.

Toivottavasti viihdyt blogissani, jätä merkkiä vieraskirjaan tai kommentteihin- ne ilahduttavat aina!

y-tunnus 2327182-3


Blogini lehdissä
 • Kalajokilaakso 10.9.2009
 • Keskipohjanmaa 12.11.2009
 • Kaleva 10.1.2010
 • Magneetti 1.5.2010
 • Vantaan sanomat 18.5.2011 (sama juttu ilmetyi myös alla olevissa lehdissä)
  • Mäntsälän viikkouutiset 19.5.2011
  • Länsi-Uusimaa 21.5.2011
  • Keski-Uusimaa 2.6.2011
  • Aamuposti Hyvinkää 25.5.2011
  • Salonjokilaakso 7.6.2011
  • Tamperelainen 18.5.2011
  • Turkulainen 8.6.2011
 • Iltalehti 31.12.2011

Kommentit

 1. Onpa kiinnostava blogi. Innostuin juuri leipomisesta ja kakuista pitkästä aikaa ja sinulla on täällä paljon hyviä juttuja!

  Sain päähäni leipoa itse kaiken 50 vuotispäivilleni jonne tulee ainakin 100 vierasta ja etsin koko ajan ideoita tarjottaviksi ja etukäteen leivottaviksi.

  Mitähän sitä voisi leipoa 3 kk etukäteen?

  Kiitos!

  Terveisin Tuula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! On aina kiva kuulla että olen blogini kautta saanut jonkun innostumaan leipomisesta!
   Kolmea kuukautta aiemmin en vielä ihan hirveästi alkaisi leipomaan tarjottavia juhliin. Siinä on se vaara että ottavat pakastimesta makua. Kuukautta aiemmin voi jo hyvin alkaa valmistautumaan.

   Poista
 2. Kiitos herkullisten leivonnaisten ohjeista. Olen enemmän suolaisen ystävä ja muutamia suolaisia piirakoita ja pasteijoita olenkin menestyksellisesti ohjeillasi tehnyt. Nyt päätin kokeilla makeaa, uusissa on suklaakahvikakku. Mikä ihmeen vika on tekemissäni kuivakakuissa, kun ne kohoaa uunissa melkoisesti ja siitä johtuen (?) repeävät päältä rumasti?

  Mukavaa kevään jatkoa toivottelee

  Sirpa

  VastaaPoista
 3. Kiitos palautteesta! Mukava kuulla että olet ohjeitani kokeillut.
  Kahvikakuista...onko raaka-aineet olleet huoneenlämpöisiä, esim.voi? Myös vatkausaika voi johtaa pinnan repeämiseen. Onneksi pinnan repeäminen ei vaikuta makuun vaikka mukavahan se olisi tehdä kaikin puolin onnistunut kakku. :)

  VastaaPoista
 4. Hei, sain suosituksen kakuistasi ja olisin kiinnostunut tilaamaan niitä juhliini. En vaan mistään löydä yhteystietojasi, voisitko laittaa tähän sähköpostiosoitteesi, jos sinulta saa tilata töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,laitatko sähköpostia osoitteeseen kermaruusu@gmail.com

   Poista
 5. Hei
  Minkälainen värikimara pitää geeliväreistä tehdä, että tuloksena on sininen vesi? Pelkällä sinisellä tulee turkoosia-aina. Yritin äsken tehdä purjevenettä kellumaan siniselle Saimaalle. Kermavaahto on turkoosia ja Suomessa vedet ovat sinisiä.
  Kiitos etukäteen!

  VastaaPoista
 6. Hei! Sinisiä geelivärejä on hyvin monen eri sävyisiä. Osa taittaa hyvin paljin turkoosiin. Baby blue on yksi hyvä sinisen sävy. Millä sävyllä kokeilit? Kerma on myös vähän kellertävää. Laita ensin tippa violettia, se taittaa kellertävän sävyn valkoisemmaksi, sen jälkeen sitten sinistä väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Iso kiitos vihjeistä. Täällä pikkukaupungin kummassakin marketissa on vain Dr.Oetkerin kolmen (sininen, keltainen ja punainen) geelivärin pakkauksia ja tätä "sinistä" kokeilin. Jostain luin, että jos panee tipan mustaa mukaan, saa sinisempää. Kokeilin pieneen määrään; ei saa, tulee likaisen turkoosi. No, nyt sitten verkkokauppaan, listalle violettia ja Baby blueta. Seuraava kakku on parin viikon päästä, kalastaja-veljelleni. Katsotaan, saanko Saimaan sinisemmäksi.
   Kiitos vielä ja nautitaan kesästä - sitä on vielä jäljellä.

   Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!