Mango-sitruunakakku



Ennen pääsiäista ei riittänyt innostus eikä aikaa pääsiäisleipomuksiin, mutta pääsiäislauantaina tuli tehtyä pari kakkua mökkioloissa. Pidennetty viikonloppu tuli otettua laiskottelun kannalta, järven rannalla, linnun laulua kuunnellen, ihanaa olemista!
Pohja:
1 kananmuna
½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
Täyte:
200g rahkaa
2½ dl Flora Vanillaa
½ sitruunan mehu ja kuori
5 liivatelehteä
1 dl sokeria
Pinta:
3 prk mangopilttiä
3 liivatelehteä
Koristelut: tummaa ja valkosuklaata sekä pääsiäisrakeita
Valmista pohja. Vaahdota kananmuna ja sokeri. Lisää vaahtoon perunajauhot. Kaada irtopohjavuokaan, halk. 22cm. Paista 175 asteessa.
Vaahdota Flora Vanilla. Lisää rahkan sekaan sitruunamehu, sitruunan raastettu kuori ja sokeri. Sulata liotetut liivatelehdet vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana rahkaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu Vanilla. Kaada massa paistetun pohjan päälle. Laita kylmään hyytymään n. kahdeksi tunniksi.
Valmista mangopinta hyytyneen rahkaseoksen päälle. Kaada mangososeet kulhoon. Sulata liotetut liivatelehdet vesitilkkaan ja kaada mangososeen sekaan. Kaada seos varovasti kakun pinnalle. Laita kylmään hyytymään. Koristele valmis kakku.

Kommentit

  1. jahnukainen kirjoitti 27.4.2011 klo 22.56
    Hieno "pajukranssi"-koristelu. Muutenkin kaunis ja herkullisen näköinen kakku.

    Ensimmäistä kertaa eksyin tänne blogiisi ja melko pitkä tovi täällä vierähtikin. Niin ihania ja taidokkaasti tehtyjä herkkuja ja niin paljon. Varmasti poikkean toistekin.

    Itsellä on innostus leipomiseen herännyt hiljattain. Askarrellut olen aina. Viimeiset kättentyöt ovat olleet kortteja tai koruja tai neulomuksia. Olisi hauska kokeilla tehdä vaihteeksi syötäviä "piperryksiä".
    Toistaiseksi olen tyytynyt leipomuksiin, jotka eivät vaadi mitään erikoisia työvälineitä tai "ihmeellisiä" elintarvikkeita. Mutta täytyy myöntää että Confetista on jo tullut tutkailtua, mitä kaikkia hienoja vempaimia ja syötäviä koristeluaineita sieltä löytyykään ;)

    Kermaruusu kirjoitti 28.4.2011 klo 20.50
    Jahnukainen, kiva, että eksyit blogiini. On aina kiva saada uusia lukijoita, ja kiva kuulla että tykkäsit blogistani.
    Nykyään saa kyllä jos vaikka minkälaista koristetta kakun päälle, joko valmiina tai itse tehtynä. Kokeileppas käyttää hyväksi taitojasi myös kakkujen koristelussa. :)

    Saukka kirjoitti 30.4.2011 klo 15.26
    Hei!
    Kaunis ja raikkaan näköinen kakku. Itselläni on saman tyyppinen resepti, joka tuli kakustasi mieleen. Ajattelin, että voisin tehdä pohjan myös gluteenittomana. Normaalisti olen tehnyt sen digestivekekseistä, mutta niistä gluteenittomat versiot eivät ole kovin hyvän makuisia. Reseptiäsi ylös kirjoittaessani aloin ihmettelmään, ettei pohjaan tule ollenkaan leivinjauhetta. Onko se tarkoituksen mukasita vai vain vahingossa reseptistä pois jäänyt?
    Mukavaa vappua!

    Kermaruusu kirjoitti 30.4.2011 klo 15.30
    Saukka, pohjaan en laittanut leivinjauhetta. Kun muna-sokerivaahto on hyvä, massa ei kaipaa leivinjauhetta. Täytekakkupohjamassaan ei myöskään tarvitse laittaa leivinjauhetta jos vaahdotus on hyvä.
    Itse käytän nykyisin enemmän pohjana tällaista pohjaa, jotenkin kyllästyttää keksipohjat. Mutta makuasia... :) Hauskaa vappua!

    Saukka kirjoitti 30.4.2011 klo 16.36
    Kiitos nopeasta vastauksesta. Käväisin tässä välissä kaupassa ja pääsen heti leipomaan ja kokeilemaan pohjaasi huomiselle brunssille tulevaan aurinkokakkuun :) Tuo on minulle ihan uutta, että leivinjauheen voi jättää pois, sinun kaltaisilta ammattilaisilta on mukava oppia uutta!

    Kermaruusu kirjoitti 9.5.2011 klo 21.58
    Saukka, leivinjauheen voi tosiaan hyvin jättää pois jos muna-sokerivaahto on hyvin vaahdottunutta eli on "tukevaa" vaahtoa. Kokeile ensi kerralla jättää pois niin näet tuloksen. :)

    Anonyymi kirjoitti 26.11.2011 klo 16.46
    Ihanan näköinen kakku. Kokeilen elämäni ensimmäisiä kertoja elämässä kakun tekemistä (tyttären 1-vuotisjuhliin) ja tämä oli ainoa resepti, joka houkutteli. Täytyy sitten myöhemmin kertoa onnistuiko.
    Haluaisin sanoa, että reseptiäsi on tosin hieman vaikea aloittelijan seurata. Olisi tärkeä tietää, kuinka monelle kakku on. Ja kuinka kauan pohjaa tulee paistaa. Edes suurin piirtein. Liivatettakaan en ole aiemmin käyttänyt, joten sanomasi perustella yritin googlailla, mitä se oikein tarkoittaa. Jos et joka kerta halua selittää, olisi kiva, jos sivuilla olisi paikka, jossa selitetään liivate tms yleiset ohjeet.

    Kermaruusu kirjoitti 29.11.2011 klo 21.06
    Kiitos! Toivottavasti tykkäät kakusta. Hienoa, että löysit reseptin mikä houkutteli kokeilemaan.
    Kiitos palautteesta ohjeisiin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!