Mangomoussekakku suklaasydämellä





Pääsiäinen lähestyy, alkaa kakutkin vaihtaa väriä ja muistuttaa keväästä ja pääsiäisestä. Erääseen tilaisuuteen sain tehdä kakun. Kakusta piti riittää n. 30:lle, joten on iso, korkea kakku. Tein säädettävässä kakkurenkaassa tämän. Suosittelen säädettävää kakkurengasta niille joilla sitä ei vielä ole. Yhdellä renkaalla saa tehtyä sen kokoisen kakun kuin haluaa. Paistan kakkurenkaassa täytekakkupohjat, hyydytän moussetäytteiset täytekakut ja nämä hyydykekakut. Kätevä vai mitä? :)

Tässä kakussa on sydämenä suklaamousse eli kakun keskelle hyydytin ensin pienen suklaamoussekakun.


Kuvassa hyydytetty suklaakakku on jo nostettu pohjan päälle. Kaiken tämän päälle kaadoin sitten mangomoussen. Kakkurenkaan reunoille laitoin kalvosta reunat, jotta kakku lähtee hyvin irti reunoista kun se irrotetaan. Korkeat kalvoreunat ovat myös hyvät jos kakkurengas ei ole niin korkea mitä kuvassa oleva rengas on.
 
Pohja:
2 pötköä vaniljatäytteisiä keksejä
50g voita

Suklaamousse
3 dl kermaa
150g tummaa suklaata
2 keltuaista
1 dl tomusokeria
2 liivatetta

Mangomousse
7 dl kermaa
2 prk tuorejuuston kaltaista rahkavalmistetta
500g mangososetta
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ rkl sitruunamehua
7 isoa liivatelehteä (n.28g)

Kiille:
1½ dl mangosose
1½ dl vettä
3 liivatelehteä

Koristeluun:
tummaa suklaata
valkosuklaata
sokerimassakukkia

Valmista ensin suklaamoussekakku. Sulata suklaa. Vaahdota kerma. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Lisää keltuaisvaahtoon jäähtynyt sula suklaa. Sulata pehmenneet liivatelehdet tilkkaan vettä ja lisää ohuena nauhana suklaa-keltuaismassaan. Lisää lopuksi kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakkurenkaanseen, halk. 22cm (tai irtopohjavuokaan). Pakasta kakku.

Murskaa pohjan keksit ja lisää sula voi sekaan. Taputtele muruseos kakkurenkaaseen (halk.29-30cm). 

Valmista mangomousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sekoita rahkavalmisteen sekaan sokerit ja sitruunamehu. Sulata liivatelehdet n.½ dl kiehuvaa vettä ja kaada seos ohuena nauhana mangososeen sekaan. Kaada mangosose-liivateseos rahkavalmisteen sekaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto.

Kokoa kakku. Nosta jäätynyt suklaamoussekakku keksimurun päälle. Kaada näiden päälle mangomousse. Laita kakku hyytymään jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, valmista pinnalle kiille. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita vesi ja mangosose keskenään. Sulata liivatelehdet n. ½ dl kiehautettua mango-vesiseosta, jonka kaadat sitten loppuun mango-vesiseokseen. Kaada kiille varovasti hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa n.1 tunti. Koristele viimeiseksi kakku suklaalla ja kukkasilla.


Narsissimuottia minulla ei ollut, joten täytyi soveltaa perusmuoteilla.


Kommentit

  1. Hanna kirjoitti 25.3.2012 klo 19.12
    Kaunis kuin kevät!

    JennL kirjoitti 25.3.2012 klo 19.30
    Upea kakku! Itse ajattelin tehdä ristiäisiin 30 hengelle juuri mangojuustokakun ja mietinkin, että mahtuukohan se 28cm irtopohjavuokaan. Mitä luulet, kuinka leveä tuo kakku on?

    Liisa kirjoitti 25.3.2012 klo 21.17
    Hei, minkälaista mangososetta käytit? Onko ihan soseutettua mangoa vai jotain valmista sosetta?

    Tinuski kirjoitti 26.3.2012 klo 00.37
    Ihana idea tuo suklaasydän, taidankin pistää korvan taakse kun seuraavaksi teen hyydykekakkua.
    Muutenkin ihanan raikkaan ja keväisen näköinen kakku :)

    Anonyymi kirjoitti 26.3.2012 klo 19.26
    Lämpimästä suosittelen kokeileen tätä! Todella hyvää, ei liian makeaa, mutta makeaa kummiski :) Ainut heikko puoli oli, että tätä pysty syömään vähän reilummankin palan, kun ei ollu liian "tuhtia" :)

    Madicken kirjoitti 27.3.2012 klo 13.28
    Todella kaunis! Ihanat, keväiset värit, ja narsissit ja pajunkissat toimii tähän vuodenaikaan hyvin :)

    Anniina kirjoitti 28.3.2012 klo 15.09
    Voisin kokeilla valkosuklaasydämellä, antanee makeuttakin enempi.

    HP kirjoitti 28.3.2012 klo 17.09
    Voi kun kaunis!

    Kermaruusu kirjoitti 31.3.2012 klo 14.23
    Kiitos kommenteista!
    JennL, kakku on halkaisijaltaan 29cm. Kakusta tulee aika korkea, joten jos sinulla on normaalikorkuinen irtopohjavuoka niin voi olla että reunat loppuu kesken jos et käytä kalvosta lisäreunoja. Onhetta voit myös hiukan pienentää, joten mahtuu sitten varmasti vuokaan.

    Liisa, käytin valmista tukusta ostettua mangososetta. Vähittäiskaupassa myydään myös mangososetta siellä "hillohyllyllä". :)

    Anniina, jos kaipaa vielä enemmän makeutta niin kokeile ihmeessä valkosuklaalla.

    Revonpiha kirjoitti 2.4.2012 klo 09.15
    Ihanan kaunis kakku. Nappaan ohjeen mukaani.

    Ninni kirjoitti 5.4.2012 klo 16.11
    Todella kaunis kakku. Ajattelin itsekin kokeilla. Mietin vain että miksi suklaasydän pitää pakastaa? Tuleeko kakusta vetinen kun se sulaa ja kauan menee että se on niin sula että kakkua voi leikata?

    maija kirjoitti 5.4.2012 klo 17.55
    Olen ihan ymmälläni, kun katselen näitä sivuja:)
    Miten ihmeessä voit olla näin taitava koristeiden teossa. Kaikki ovat niin kauniita ja vieläpä viimosen päälle huolellisesti tehtyjä. Ja kuvat ovat selkeitä ja teksti myös. Iso kiitos!Voiko sinulta tarvittaessa tilata koristeita?

    kermaruusu kirjoitti 5.4.2012 klo 22.28
    Suklaakakkua ei ole pakko pakastaa mutta sitä on paljon helpompi käsitellä kun se on jäässä.suklaasydän ehtii sulaa sinä aikana kun koko kakku hyytyy. kakku ei muutu yhtään vetiseksi pakastuksessa. itse pakastan lähes poikkeuksetta kaikki moussekakut.
    Maija, kiitos kommentista! laitatko sähköpostia kermaruusu@gmail.com niin kerron tarkemmin.

    Eeva kirjoitti 7.4.2012 klo 19.52
    Hei! Missä mahtaa mennä vikaan? Kun sekoitin suklaan keltuais/tomusokerivaahtoon, niin tuloksena oli yksi tumma kökkö! Sama toistui 2 kertaa. :/ Suklaa ei ollut enää kuumaa, enkä myöskään polttanut sitä sulattaessa. Olen suuri juustokakkujen ystävä, mutta näin ei ole ennen käynyt. :/

    VastaaPoista
  2. Eeva kirjoitti 7.4.2012 klo 20.20
    3 kertaa jo sama juttu... Kananmunan keltuainenkin oli huoneenlämpöinen, ei kylmä. Enää en viitsi edes yrittää, ja suklaakin loppui. :/

    Kermaruusu kirjoitti 11.4.2012 klo 21.20
    Eeva, voi harmi sun epäonnelle! :( Kokeileppas tehdä ensi kerralla niin että sekoitat jäähtyneen suklaan koko ajan vatkaten keltuais-sokerivaahtoon. Sen jälkeen laitat heti sulatetut liivatteet ohuena nauhana sekaan. Toivottavasti saat onnistumaan!

    Eeva kirjoitti 12.4.2012 klo 10.24
    Tein ohjeen kylläkin puolet pienempänä, vaikuttikohan aineiden pieni määrä? Jätin neljännellä kerralla suosiolla kananmunavaahdon pois, ja hyvää oli niinkin! :) Täytyy seuraavalla kerralla koittaa tuolla tavalla. :)

    Kermaruusu kirjoitti 13.4.2012 klo 22.48
    Eeva, pieni määräsi voi vaikuttaa myös siihen että mousse epäonnistui. Se kyllä onnistuu myös ilman keltuaista, keltuainen tuo siihen mm.rakennetta.

    Miikku89 kirjoitti 15.4.2012 klo 01.26
    Todella herkullinen juustokakku :)
    Tein kakun ja meitä oli 6 hlöä herkuttelemassa iltakahveella ja seuraavalle päivälle ei juurikaan mitään jäänyt :) yhtä hienoa siitä ei tullut, mutta harjoittelu tekee mestarin :)

    Jaana kirjoitti 30.4.2012 klo 14.45
    Varmasti hyvää! Hyytyykö sinulla pinnalle tehtävä mangokerros aina kunnolla? Olen tehnyt kerran vastaavanlaisen kakun, mutta mangokerros jäi melkoisen löysäksi, vaikka siihen tuli 2prk mangososetta ja 2 liivatelehteä. Onko mangossa joku sama ominaisuus kuin kiivissä, että se ei hyydy kunnolla?

    Kermaruusu kirjoitti 3.5.2012 klo 15.23
    Jaana, kyllä mangokerros hyyty pinnalle. Yhteen desiin "nestettä" yksi liivatelehti - periaatteella hyydytän pintakiilteet.

    VastaaPoista
  3. Minullekkin kävi samoin, kuin Eevalle ja ihmettelen kyllä mikä meni vikaan. Paljon olen hyydykekakkuja tehnyt suklaastakin, mutta näin ei ole ennen käynyt. Mutta uusi yritys ja kiitos muuten ihanasta ohjeesta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä nyt osaa sanoa että miksi mousse ei onnistunut niin kuin pitäisi.Mutta suosittelen kokeilemaan uudelleen. Leivontailoa! :)

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  4. Eka kerta meni hyvin. Ilmeisesti säkällä.

    Toisella kertaa 450g suklaa meni kokeiluun kunnes viimeinen erä onnistui. Nyt jonkun verran internettiä lukeneena uskallan väittää että itsellä kuten monella tääläkin suklaa jäähtyi liikaa keltuaisvaahtoon sekoitettaessa. Keltuaisten tulee olla lähellä suklaan lämpötilaa jotta seos pysyy notkeana.

    Viimeinen erä pelastettiin vatkaamalla koneella ja sekoittamalla lämmin liivate sekaan. Tällä saatiin suklaa taas juoksevaksi ja sekoitettua sitten tasaisesti kermavaahtoon.

    Yllättävän tarkkaa homma tuo näkyy olevan suklaan kanssa pelaaminen ja jos jotain saa toimiin on resepti syytä kirjoittaa tarkkaan ylös.

    Tästä linkkiä jos suklaa moussen teko kiinnostaa:
    http://sfbi.com/pdfs/NewsS06.pdf

    VastaaPoista
  5. Hei. Oletko tässä käyttänyt tukun vai kaupan liivatteita. niillähän on painoeroa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olen käyttänyt tukun liivatteita, olen kirjoittanut liivatemäärään "isoja liivatelehtiä". Jos lukee pelkkä liivate niin silloin kaupan pieniä liivatelehtiä.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!