Suolainen piirakka Schwartzwaldin kinkusta


Siitä onkin pitkä aika kun edellisen kerran olen tänne kirjoitellut suolaisen piirakan ohjetta. Nytkään ei ollut ajatuksissa tehdä sellaista, pikainen piirakka kun piti vain tehdä. Mutta kun satuin kaupan hyllyllä huomaamaan schwartzwaldin kinkkua niin ajattelin antaa teille vinkkiä että kokeilkaapa sitä piirakkaan. Tämä kinkku oli miedosti savustettua. Olen käyttänyt joskus aiemmin ilmakuivattua kinkkua, sekin hyvää mutta tästä schwartzwaldista tuli parempaa. Tämä kinkku löytyy kaupasta sieltä ilmakuivattujen kinkkujen lähettyviltä.

Tämän piirakan reseptissä ei ole mitään muuta erilaista, hyvin samalla kaavalla menin reseptin suhteen mitä aina ennenkin, laitan sen nyt kuitenkin tähän. Piirakan täytteeseen en lisännyt yhtään suolaa, kinkusta tulee sen verran paljon suolaisuutta.

Pohja
150g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte
1 pkt Schwartzwaldin kinkkua (100g)
100g salaattijuustoa
8 kirsikkatomaattia
½ suolakurkku
50g valkosipuli-yrtti tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
juustoraastetta
mustapippuria

Valmista pohja. Kuutioi kylmä voi. Laita kulhoon voi, jauhot ja suola, nypi sekaisin. Lisää kylmä vesi. Taputtele taikina piirakkavuokaan.

Pieni kinkku suikaleiksi tai kuutioiksi. Kuutioi salaattijuusto. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Kuutioi suolakurkku. Levitä täytteen aineet pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Sekoita keskenään kerma, tuorejuusto, kananmunat ja mustapippuri, kaada täytteen päälle. Paista 200 asteessa 25-30 min.

Kommentit

  1. Hei Mitä jauhoja suosittelisit gluteenittomaan piiraaseen tuon Swardwaldin kinkkupiirakan ohjeen ja kuin paljon? Ihanan näköinen piiras.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!