Suklaahurmurin rocky road


Pari viikkoa sitten vietimme ystävänpäivää, jolloin halusin tehdä jotain pientä herkkua ystävilleni. Siskoni oli tehnyt jouluksi aivan herkku rocky roadia, sen tapaista lähdin tekemään nyt. Itse en ihan hirveästi ole tykännt rocky roadista, niin äkkimakeaa herkkua se on. Tunnustan, tätä herkkua olisi voinut syödä useamman palan peräjälkeen. Ja jotain sen tapaista taisin kuulla että näiden herkkupalojen saajat olivat myös pitäneet tästä. ;D

Rocky roadissa ainesuhteet eivät ole tarkkoja, tämä ei mene pilalle vaikka jotain olisi liian vähän. Tähän voi heittää sekaan mitä kaapista sattuu löytymään. Tässä minun tekemässä se paras ainesosa on värilliset turkinpippurit. Ei kannata murskata turkinpippureita ihan hienoksi vaan jätä ne rouheaksi rouheeksi. Murskaamisessa on hyvänä apuna lihanuija, älä käytä esim. blenderiä, silloin menevät liian hienoksi muruksi.

150g maitosuklaata
150g tummaa suklaata
½ pss värillisiä turkinpippureita
10-15 parapähkinää
reilu kourallinen minivaahtokarkkeja

Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa (voit sulattaa yhtä aikaa kummatki suklaat). Murskaa turkinpippurit. Leikka veitsellä pähkinät pienemmäksi. Leikkaa minivaahtokarkit puoliksi. Sekoita suklaan sekaan turkinpippurirouhe ja vaahtokarkit (voit jättää osan vaahtokarkeista päälle koristeeksi). Levitä massa leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle pähkinärouhe ja loput vaahtokarkit. Laita kylmään jähmettymään. Jos haluat nopeasti valmiiksi, laita pakastimeen kovettumaan. Leikkaa kovettunut levy paloiksi.




Kommentit

  1. Ihan herkkua, parasta piiiitkään aikaan! Naapuri kiittää namusista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas kiva kun naapuri oli jättäny tänne kommentin, kiitos! ❤️😊

      Poista
  2. Oho! Noita turkinpippurimakeisia en olekaan vielä nähnyt käytettävän. Itse oon tehnyt ranskanpastilleilla, minivaahtiksilla ja suolapähkinöillä. Toimiva yhdistelmä sekin :) Pitää kokeilla tätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppas laittaa seuraavalla kerralla näitä värikkäitä turkinpippureita, ovat herkkua.

      Poista
  3. Rocky Road on totisesti herkullista. Mä oon tehnyt salmiakkista versiota ja aina se on kadonnut tarjoiluastialta hyvin nopeasti. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä suklaaherkuilla on kumma tapa hävitä nopeasti. 😄 Salmiakki sopii myös hyvin.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!