Vadelma-suklaakahvikakku


Ystäväni pyysi reseptiä kahvikakkuun, jossa olisi suklaapaloja ja pakastevadelmia. Minä otin toiveen vastaan ja aloin kokeilemaan. Itsellä ei ole tullut mieleen laittaa pakastevadelmaa kahvikakkuun mutta sehän olikin oikein hyvä lisä. Mietin myös reseptiä tehdessä että laitanko kakkumassaan pelkkää suklaarouhetta ja kaakaojauhetta vai sulatanko lisäksi suklaata. Mielestäni kakku ei kaivannu sulatettua suklaata, kaakaojauhe riitti.


Tämä kakku on myös helppo ja nopea tehdä, mitään ei vatkata, kaikki aineet vain laitetaan sekaisin.

5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
120g tummaa suklaata
2 dl kermaa / maitoa
3 kananmunaa
150g voita, sulatettuna
1½ dl pakastevadelmia

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää suklaarouhe. Lisää voisula, kananmunat, kerma. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi esim. sähkövatkaimella. Murustele hieman vadelmia pienemmäksi ja lisää lopuksi taikinaan. Kaada taikina voideltuun kahvikakkuvuokaan, tasoita pinta. Paista 175 asteessa n. 1 tunti.
Kuorruta jäähtynyt kakku sulatetulla tummalla suklaalla ja valkosuklaalla. Pinnalle ripottelin vadelman makuisia toffeepalloja.


Yllä olevalla ohjeella tulee "normaalikokoinen" kakku. Kuvassa olevan kakun tein pieneen vuokaan, tein puolikkaan annoksen reseptistä.


Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!