Keksikakku - juhlien kakku


Viikko sitten vietimme siskoni 40-vuotisjuhlia vähän ennakkoon. Juhlapaikkana oli Pylvään kylätalo, Ylivieskassa. Tosi kiva paikka viettää juhlia. 

Siskoni oli leiponut ennakkoon kaiken tarjottavan, minulle jäi vain kakun teko. Oli kiva kun tarjolla ei ollut ollenkaan perinteistä täytekakkua vaan kakkuina oli keksikakku ja britakakku. Siskoni pyysi minua tekemään keksikakut. En ollutkaan päässyt vielä kokeilemaan keksikakkua. Olen monesti miettinyt että miten kakkujen leikkaaminen onnistuu, mureneeko keksipohjat. Murenemista ei ollut kyllä ollenkaan havaittavissa. Täytin kakut juhlapäivänä aamupäivällä, kakut syötiin alkuillasta 


Kaikki tarjottavat tehtiin myös gluteenittomana. Vähän jännäsin että miten saan onnistumaan gluteenittomat keksipohjat. Varauduin siihen että joudun useamman kerran tekemään, gluteenittomat pikkuleivät kun tahtovat niin herkästi hajota. Sain kuitenkin onnistumaan pohjat ensimmäisellä kerralla. Haluan jakaa tämän ohjeen teillekin.


Kuvassa vasemmalla oleva O-muotoinen pohja on gluteeniton. Tällä ohjeella tulee kaksi tuollaista pohjaa.

GLUTEENITON KEKSIKAKKUPOHJA

150g voita
1 dl sokeria
1 keltuainen
1 tl vaniljasokeria
1½ dl riisijauhoa
1½ dl maissijauhoa
1 tl ksantaania
½ tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. 
Lisää keltuainen ja vatkaa sekaisin. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kääri taikina kelmuun litteäksi levyksi ja anna olla jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Kauli puolet taikinasta leivinpaperin päällä, ripottele taikinan alle jauhoa. Ota taikinasta halutun muotoinen keksipohja, joko muotilla tai leikkaamalla. Poista ylimääräiset taikinapalat leivinpaperin päältä. Taikina kannattaa kaulita paperin päällä jotta keksi ei tarvi siirrellä ennen paistoa minnekään.
Paista 180 asteessa 10-12 minuuttia. 

Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen kuin siirrät niitä. Muutenkin kannattaa pohjia siirrellä varovasti, jotta eivät hajoa.  


Täytä kakut haluamallasi täytteellä. Näihin tein valkosuklaa-sitruunamoussen, jossa maistui myös vähän persikka ja passion.


Arvaatteko mikä näistä tarjottavista oli kaikkein suosituin? Kyllä se oli perinteinen pullakranssi. Äitini leipoi pullan aamulla, niin sehän maistuu sitte niin, niin hyvältä! Vain yksi pullasiivu jäi jäljelle.

Kahvipöydässä oli 
* keksikakku
* britakakku
* mustikkamuroleivokset
* valkosuklaapannacotta tuoremansikkasoseella
* pullakranssi
* wilhelmiinat
* lusikkaleivät

Eli sen seitsemän sorttia!  



Kommentit

  1. Kauniin ja herkullisennäköinen kakku. Hyvä vaihtoehto perinteiselle täytekakulle. Millaista keksipohjaa suosittelet, jos ei ole tarvetta gluteenittomalle? Voitko jakaa ohjeen myös siitä?

    VastaaPoista
  2. This cake looks mouth watering good! I would love to try and bake something like this someday. Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your day. Keep up the posts! Nice job!

    World of Animals

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!