Suklaakakku vadelma-rahkatäytteellä


Siskoni pyysi reseptiä kakkuun, jossa olisi täytteenä vadelma-kerma-rahka, kuorrutteena suklaakuorrutus. Pohjana saisi olla kaakaokakkupohja. Siitä lähdin sitten reseptiä tekemään. Täytteessä oli vielä se toive että siinä saisi olla liivatetta vain sen verran että täyte pysyy sisällä, täytteestä ei saisi tulla yhtään liian paksua.

Tein tästä nyt sellaisen kakun että tämän tekemiseen ei tarvitse olla mitään erityisiä välineitä. En hyydyttänyt edes kakkua kakkurenkaassa.

Pohja
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita jauhot varovasti sekaan.
Kaada taikina kakkuvuokaan (halk.20 cm). Paista 180 asteessa 35-40 min. 

Täyte
3 dl kermaa
1 prk rahkaa
n.2 dl vadelmia
2 liivatelehteä
3-4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus
n. 3 rkl vadelmahilloa

145g tummaa suklaata (1 levy) 
1,5 dl kermaa

Vaahdota täytteen kerma. Lisää rahka. Sulata kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada seos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen, esim. nuolialla sekoittaen. lisää vadelmat ja sokerit.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakkupohjat esim. mehulla. Jaa puolet täytteestä ensimmäiseen väliin ja täytä toinen väli samanlailla. Kostuta lopuksi päällinen. Laita kakku kylmään hyytymään vähintään pariksi tunniksi.

Jos täyte on pursuillut kakun reunoilta, vedä reunat sileäksi palettiveitsellä tai jollain lastalla. Levitä kakun pinnalle ja reunoille ohut kerrot vadelmahilloa. Hilloa riittää niin ohut kerros että se vain peittää kakun. Tällä tavalla estetään kuorrutuksen valuminen kakun sisälle ja kuorrutuksesta tulee sileämpi.

Pilko suklaa pieneen kattilaan ja laita kerma sinne myös. Sulata miedolla lämmöllä, sekoita koko ajan varovasti. Kun suklaa on sulanut, ota kattila levyltä ja anna kuorrutuksen jäähtyä n. puoli tuntia. 

Kaada kuorrutus kakun päälle, levitä koko kakun pinnalle palettia/lastaa apuna käyttäen. Koristele karkeilla tai haluamallasi tavalla.


Täyte on hyvin pehmeää ja rahkamaista. Jos haluat jämäkämpää, lisää 1-2 liivatetta lisää.







Kommentit

  1. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta! 😋

    VastaaPoista
  2. Nam! näyttääpäs hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Kokeilin tätä ihmisenä joka ei montaa täytekakkua ole elämässään tehnyt ja tulipa kyllä superhyvää ja ennen kaikkea sopivan kosteaa! Kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!