Raikas persikka-passionkakku, ilman liivatetta


Kevään koittaessa mieli tekee raikasta syötävää. Minulta on toivottu liivatteettomia hyydykekakkujen reseptejä. Suklaalla saa hyvin "hyydytettyä" moussekakut, suklaata en kuitenkaan halunnut käyttää kun halusin raikkaan kakun. Huomasin kaupassa käydessä maustetuissa rahkoissa kausimaun persikka-passion rahka. Siitä lähti idea alkaa miettimään, jo pääsiäistäkin silmällä pitäen, kakku ilman liivatetta.

Sitruuna hyydyttää hapollansa moussea. Vähän miettien lähdin kokeilemaan tätä kakkua, en ollut ollenkaan varma saisinko rahkakakun hyytymään pelkällä sitruunalla. Kokeilu onnistui, kakku hyytyi, kakkua pystyi hyvin leikkaamaan paloiksi.

Pohjaan käytin gluteenittomia keksejä. Voit hyvin vaihtaa keksit johonkin toisiin jos et tarvitse gluteenitonta kakkua.



Pohja
8 kpl gluteenittomia suklaadigestivekeksejä
30g voita

Täyte
2 dl kermaa
1 prk persikka-passion rahkaa (kausimaku)
2 rkl sitruunamehua (½ iso sitruuna / 1 pieni)
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun
n.1 dl kermaa
2 kumkvattia
mintunlehtiä

Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita voi keksimuruun. Laita pienen irtopohjavuoan (halk.18cm) pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksimuru pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.

Vaahdota kerma suht kovaksi vaahdoksi. Lisää rahka, sokerit ja sitruunamehu. Sekoita varovasti tasaiseksi massaksi. Kaada vuokaan ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.

Koristele kakku kermavaahdolla, viipaloiduilla kumkvateilla ja mintunlehdillä



Kommentit

  1. Tätä tekisi mieli joku kerta kokeilla! Minä en yhtään perusta liivatekakuista, niin ihan mahtava löytää tämmöisiä reseptejä 👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppas joskus tätä. Harvoin teen kakun ilman liivatetta mutta tällä ohjeella ainakin sain onnistumaan ilman liivatetta.

      Poista
  2. Pitäisisi myyjäisiin tehdä niin monta liivatetta laitan? Vai lässähtääkö tämä yhtään jos ei ole liivatetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli kakku yön yli jääkaapissa ja loppu vielä pakastimessa eikä oikeastaan yhtään lässähtäny. Jos kakku on tarjolla vähä pidempään niin ehkä silloin laittaisin varalta pari liivatetta.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!