Koh Kood - kauniiden rantojen saari

Thaimaan matkamme jatkui Koh Makilta Koh Koodille. Koh Kood on vähän isompi paikka Koh Makiin verrattuna mutta kuitenkin vielä pieni saari. Meidän Makin hotelli hoiti meille taksin ja lauttamatkan Koodille. Lauttamatka saarten välillä kesti n. 45 minuuttia.


Koh Koodin satama oli kyllä täynnä vilinää ja vilskettä. Taksit odottivat taas rivissä kyytiläisiä. Hyvin sujui matkalaisten jakaminen omiin takseihin. Taksikuskit heittivät tottuneilla otteilla matkatavarat autojen katolle. Vähän meisasi hirvittää että pysyyhän meidän rinkat ja matkalaukut katolla, tiet kun olivat mutkikkaita ja mäkisiä.


Meidän hotelli oli ihan saaren eteläkärjessä. Lauttasatama oli saaren pohjoisosassa, oli kiva mennä koko saari läpi taksin kyydissä. Kävimme pudottamassa pariin hotelliin toisia kyytiläisiä, näimme monenlaista maisemaa. Se oli kyllä silmiinpistävää, luoto oli tosi vihreää ja rehevää.


Minä olen kuvitellut että tällainen maisema löytyy vain matkaoppaista, tämä ei ole vain valokuva, tämä on meidän hotellin ranta. Ihana pitkä laituri turkoosin meren rannalla. Merivesi oli mahdottoman kirkasta ja lämmintä. Jos jostain rannasta voi sanoa että meri on turkoosi ja kirkas niin tämä on yksi sellainen. Rannan hiekka oli hyvin hienoa. Jalan alla se tuntui välillä perunajauhomaiselta, se narskui jalan alla ihan kuin pakkaslumi tai perunajauho. :DMajoituimme Ao Phrao beach resortissa. En tiedä oliko meidän bungalowin kohdalla sattunut väärinkäsitys vai mitä oli tapahtunut mutta meidän majapaikassa oli kuitenkin kuusi sänkyä. Me olimme kyllä varannet majoituksen kolmelle. Kyllähän meille tietenkin isompi tila kävi, ainut vaan että vaikka sänkyjä oli tuplamäärä, ei niistä kuitenkaan kolmea hyvää sänkyä löytynyt. Jos sänky ei ollut kivikova, se oli niin huono että patjan jouset painoivat kun vaakatasoon meni. Kelpuutimme kuintekin sängyt, muutaman askeleen päässä oli kuitenkin näin ihana ranta. <3


Mitä kertoisin hotellista. Se oli sellainen perushyvä hotelli. Aamiainen syötiin buffetista, menee kategoriaan "keskinkertainen". Jos reissumme ensimmäisen yön hotellissa aamupala täytyi tilata listalta edellisenä iltana niin oli tämä siihen verrattuna oikein hyvä aamupala. ;)
Hotellin lounas/päivällinen ei oikeen vakuuttanut meitä. Pari kertaa kokeilimme hotellin ruokaa.

Emme vuokranneet täälläkään skoottereita vaikka niillä olisi voinut kätevästi kulkea. Kysyimmekin sitten hotellin respasta, voisivatko he suositella meille jotain paikka saarelta, josta saisi hyvää ruokaa ja jossa olisi myös hierontapaikkoja ja kauppojakin. Ottaisimme taksin alle ja lähtisimme katselemaan saaren muitakin paikkoja. Hotellin työntekijä ei alkanut kertomaan meille oikein mitään. Hän vain totesi että tästä heidän hotellista löytyy nämä kaikki palvelut mitä haluaisimme. Jatkoimme kyselyä mutta ei hän kovin paljoa alkanut kertomaan meille mistään, vähän sellaisia ympäripyöreitä vastauksia antoi. Lähdimme kyllä sitten yks päivä käymään Klong Chao beachilla.


Klong Chao beach oli ihana ranta. Täällä rannat eivät olleet täyteen ahdettu turisteista, hyvin oli tilaa kaikille. Tällä rannalla oli hyvin monta hotellia, ihan rannan tuntumassa. 
Rannoilla kannatti katsoa mihin kohtaan rantapyyhkeensä asetti, vaarana oli nimittäin palmuista tippuvat kookokset. Tämä oli ihan yleinen varoitus tällä saarella. Näimmekin kun hotellin pihan puusta tipahteli isot kookospallot. 


Koh Koodilla oli myös pimeää auringonlaskun jälkeen. Siis siellä oli säkkipimeää. :D Taskulamput oli kovassa käytössä täälläkin. Lähdimme yhtenä iltana katselemaan hotellin ympäristöä, jos löytäisimme ruokapaikan tai vaikka minimarketin. Teiden kunto oli mitä oli; soratietä, hiekkatietä, märkää kuratietä. Pimeällä ei aina nähnyt mihin astuu. Huomasimme yhdessä puunrungossa pienen kyltin "shop". Lähdimme sitä kohti kävelemään. Onnistuimme löytämään pienen putiikin, jossa oli ihana vanhempi nainen myyjänä. Meillä ei ollut yhteistä kieltä, silti juttelimme keskenämme ja saimme ostettua hyttysmyrkkyä ja voidetta itikoiden puremiin. Iltaisin oli tarpeen suihkutella hyttysmyrkkyä iholle, pienet itikat tekivät hyvin paukamia ihoon.

Miten kokoaisin yhteen Koh Koodin? Hiekkarannat ja kirkas merivesi, ne saavat isoimmat plusmerkit. Paikallinen ruoka ei oikein vakuuttanut meitä tällä saarella. Hotellimme viereinen hotelli I-Lay saa hyvät pisteet ruoan suhteen. Jos matkustaisin vielä Koh Koodille, katsoisin vielä tarkemmin mistä hotellin varaan. Koska skootteri ei ollut meille vaihtoehto kulkemiseen, silloin hotellin sijainnilla on erityinen merkitys. Hotellimme kun oli saaren eteläkärjessä, joka paikkaan oli sitten pitkä matka tai sellainen matka ettei sitä kävellen mene.

Jos emme saaneet Koh Makilla pannukakkuja, emme saaneet Koh Koodillakaan. Kokeilimme tilata yhdessä ravintolassa rotipannukakun mutta se ei ollut yhtään sitä mitä odotimme. Saarella emme nähneet myös yhtäkään turistikauppaa. Hyvästelimme Koh Koodin ja jatkoimme matkaa Koh Changille.


Kommentit

 1. Tosi kiva lukea näitä matkajuttuja. Niin kauniita kuviakin.
  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on kiva kirjoittaa kun tietää että näitä joku lukee ja niistä saa vielä jotain myös. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!