Mango-passion-rahkapiirakka (gluteeniton)


Tekisi tämän piirakan gluteenittomana tai vehnäjauhoilla, lupaan että kummallakin tavalla onnistut erinomaisesti. Olen kyllä tykästynyt tämän piirakan pohjaan. Olen kokeillut monia rahka-/ kermaviilipiirakkareseptejä, monissa pohjaohje on sellainen että paiston jälkeen piirakan keskiosa on raaka. Vaikka sitä kuinka paistaisi niin siitä ei tahdo tulla hyvä. Tässä piirakassa ei ole sitä ongelmaa, olen paistanut piirakan pellillä sekä pyöreissä foliovuoissa, kummassakin onnistuu.

Näin pääsiäisen aikaan moni varmasti tekee persikka-rahkapiirakkaa. Minä laitoinkin tällä kertaa mangoa ja passionhedelmää. Passion tuo hitusen kirpakkuuttaa makean mangon seuraksi.

Kun teet gluteenittomia piirakoita, käytä monenlaisia jauhoja. Jos teet piirakan pelkällä vaalealla jauhoseoksella, piirakasta tulee "perunajauhoinen". Käytin tässä piirakassa gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, gluteenitonta kaurajauhoa ja riisijauhoa.

Voit korvata gluteenittomat jauhot vehnäjauholla (5dl) jos piirakan ei tarvitse olla gluteeniton. Maidon voit korvata myös vaalealla mehulla, esim. appelsiinimehulla.

Tällä reseptillä saat tehtyä kaksi pyöreää piirakkaa (halk.20cm)
tai
yhden peltipiirakan jonka koko on n. 25 x 25cm.



Pohja
200g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl riisijauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

Täyte
1 prk rahkaa (200g)
2 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
½ sitruunan mehu
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria

2 passionhedelmää
1 prk mangoviipaleita (425/250g)

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina pellille / vuokiin.

Sekoita täytteen aineet keskenään, kaada täyte pohjan päälle. Pieni mangoviipaleet kuutioiksi. Ripottele mangokuutiot ja passionhedelmien siemenet piirakan päälle. Paista 200 asteessa 30-35 min.



Kommentit

  1. Hei, jos en kestä gluteenitontakaan kauraa, millä kannattaisi tuo kaurajauho korvata?

    VastaaPoista
  2. Aion tehdä piirakan viikonloppuna gluteenittomana, kun poika tulee käymään.
    Tykkään sinun blogista, siksi liityin blogiisi lukijaksi. Yritän myös liittää sinun blogisi minun lukuluettelooni, siinä on ollut ongelmia.
    Vaikka meillä on hyvin erilaiset blogit, toivon silti että tulisit minun blogiin vierailulle,
    Aurinkoista ja keväistä loppuviikkoa sulle.

    VastaaPoista
  3. Ihan liian paljon vehnäjauhoja tuo 5 dl, siitäkö johtu, ei jatkoon🙄🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi ettei tämä piirakka ollut sinun makuusi, toivottavasti löydät jonku toisen mieluisamman. Kyllä tuo jauhomäärä on ihan oikein, sen verran monta kertaa tämä resepti ollut käytössä. :)

      Poista
  4. Tuli kylä maukasta piirasta :)! laitoin vehnäjauhon (2dl) ja kaurajauhon (2dl) lisäksi riisijauhoa 1dl. Tuli todella pehmeä pohja ja lisäsin mangon tuoreena . Sopi mainiosti ✌️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä piirakka on kyllä itselleniki yksi suosituin, pohjasta tulee niin pehmeä ja maukas. Kiva että tykkäsit myös.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!