Vadelma-kinuskikääretorttu


Joulukuun 1.päivä. Joulunodotus alkaa todenteolla. Valoja, kynttilöitä ja vihdoin myös valkoista kauneutta ulkona. Miten paljon mieltä piristää kun lunta satoi, harmaiden vesisadepäivien jälkeen tällainen valo on tervetullutta.

Vuosi vuodelta blogini haetuin resepti on ollut porkkanapiirakka. Kukapa ei tykkäisi piirakasta ja etenkin sen kuorrutuksesta. Nyt otinkin kuorrutuksen reseptin tähän kääretorttuun. Täyte saa makua kinuskista kun vaihdoin maustamattoman tuorejuuston kinuskituorejuuston. Raikkautta täytteeseen tuo pakastevadelmat. 

Pohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeri
1,5 dl vehnäjauho
0,5 dl perunajauho
1 tl leivinjauhe
2 rkl kaakaojauhe 

Täyte
100g pehmeä voi
250g tomusokeri
200g kinuskituorejuusto
vadelmia

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada leivinpaperoidulle pelille, paista 225 asteessa 6 minuuttia.

Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri sähkövatkaimella, lisää tuorejuusto. Levitä notkea täyte jäähtyneen pohjan päälle, ripottele päälle vadelmia. Kääri torttu rullalle.


*Kuvan kääretorttu on gluteeniton. Kääretorttu on helppo muuttaa gluteenittomaksi. Jauhoina voit käyttää pelkästään perunajauhoa tai esim. 1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta ja 1,5 dl perunajauhoa. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!