Paistettu sitruunajuustokakku


Kyselin viime viikolla instassa sitruunaherkkujen ideoita. Sieltä nappasin tämän juutokakun. En ole aina pitänyt näistä paistettavasta juustokakusta, jotenkin ne ovat tuntuneet vähän kuivilta. Ehkä siinä on ollut se ettei  ole ollut hyvä resepti tai on ollut muuten vain kuivaa juustomassaa.

Pikkuhiljaa nämä ovat alkaneet minulle maistumaan. Ja tämä sitruuna, se on ehdottomasti mun lempparimaku. Ihanan raikasta. Ja sen voin kertoa että tästä ei tullut kuiva, ihanan mehevä juustokakku. Tätä teen ehdottomasti vielä uudelleen!


Kevät ja pääsiäinen ovat edessä odottamassa. Tämä onkin oiva herkku kevääksi. Ja muista että paistettava juustokakku kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä, maku paranee yön aikana. Tämä kakku kyllä pääsi syötäväksi heti samana iltana kun sainkin yllätysvieraita eikä ollut oikein mitään muuta tarjottavaa. Maku yön aikana tiivistyy, huomasin sen kun sitten seuraavana päivänä tätä yksin herkuttelin.


Pohja
180g    Digestivekeksejä
65g voita

Täyte
600g tuorejuustoa
2 dl sokeria
1½ rkl vehnäjauhoja
200g créme fraichea
½ dl sitruunamehua (1 iso sitruuna)
2 tl sitruunankuorta
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa

Pinta (lemon curd)
2 keltuaista
1 dl sokeria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
50g voita

Murskaa keksit ja lisää sekaan sulatettu voi. Vuoraa kakkurengas tai irtopohjavuoka (halk.20cm) leivinpaperilla. Laita leivinpaperisuikaleet myös reunoihin niin helpottaa irroittamista.
Taputtele muruseos vuoan pohjalle ja muutama sentti myös reunoille nostaen. Painele tiiviiksi. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.

Pienellä lasilla painaen keksipohjasta saa helposti tasaisen.


Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu. Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja sitruunat. Lisää jauhot. Lisää lopuksi kananmunat yksitellen. Sekoita ne hyvin sekaan mutta vältä turhaa vispaamista, jotta massaan ei tule turhaa ilmaa.

Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta. Paista 175 asteessa n.45 minuuttia. Tarkkaile paistoa. Kakun keskiosa saa jäädä vähän "höllyväksi", se asettuu kyllä sitten jäähtyessään. Jos kakkua paistaa liikaa, kakun pinta alkaa halkeilemaan.


Kakku paistettuna, ennen sitruunapintaa.

Valmista lemon curd.
Raasta pestyn sitruunan keltainen kuoriosa. Halkaise sitruuna ja purista puolikkaista mehut. Sekoita kattilassa sokeri, keltuaiset, sitruunamehu ja sitruunankuori. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä kunnes seos alkaa sakenemaan. Ota kattila liedeltä ja lisää sekaan huoneenlämpöinen paloiteltu voi. Sekoita sileäksi tahnaksi.

Levitä lemon curd jäähtyneen kakun pinnalle.



Kakun voi pakastaa kokonaisuudessaan. Ota kakku sulamaan edellispäivänä.


Kommentit

  1. Tästä tuli meidän juhlien luottokakku👌😍 Kiitos!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!