Kuningatarmuffinssit


Hengissä ollaan vaikka täällä ei ole päivityksiä näkynyt. ;) Joulun jälkeen ei ole tullut leivottua oikeastaan mitään. Viikon päästä pääsen juhlimaan 3-vuotiasta, joten silloin on luvassa kakkupäivitystä ainakin.

Nämä ovat todellisia pikamuffinsseja. Ohje on sellainen että siinä ei vatkailla vaan aineet sekoitetaan vaan keskenään.

250g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ dl sokeria
125g mustikoita ja vadelmia
1½ dl maitoa
125 voita
1 kananmuna

Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa voisula, maito ja kananmuna. Lisää tämä seos kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi marjat ja sekoita vain vähän jotta marjat eivät alkaisi värjäämään taikinaa. Jaa vuokiin n.10 kpl. Paista 200 asteessa 15-20 min. Koristele jäähtyneet muffinssit sulatetulla valkosuklaalla.



Kommentit

  1. Kiitos ohjeesta! Tällaisia on aikomus tehdä neidin synttäreille :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa! :) Tällaisia yksinkertaisia ohjeita mä kaipasinkin. Turhauttaa, jos pitää laittaa hiukan siitä ja hiukan tätä (tuorejuustoja, rahkaa, kermaviiliä, ranskankermaa, tms.) ja sekoittaa ainesosia noin seitsemässä kulhossa. Sitten niitä puolikkaita purkkeja jää jääkaapin perälle happanemaan ja keittiön valtaa kaamea tiskivuori. Arvostan yksinkertaisuutta ja tämä ohje on juuri sellainen. Kiitos! :)

    VastaaPoista
  3. Olen kokeillut pahvisia vuokia mutta ne muuttuu aina rumiksi uunissa ("palaa"), miten saat nämä vuoat pysymään siistinä?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!