Omena-jogurttipiirakka


Vielä löytyi kylmästä omenia. Jotain gluteenitonta tarjottavaa täytyi kehitellä, joten omenapiirakan vuoro oli tällä kertaa. En olekaan vielä tälle syksylle omenapiirakkaa tehnyt vaikka usein sen tekeminen on ollut mielessä. Alunperin ajattelin tehdä murupiirakan mutta sitten tehdessä laitoinkin vielä turkkilaista jogurttia omenien keskelle. Se tuo lisää kosteutta piirakkaan.

Jos piirakkasi ei tarvitse olla gluteeniton, voit muuttaa ohjetta siten että laitat gluteenittominen jauhojen tilalle 4 dl vehnäjauhoja. Kaurahiutaleet voi halutessasi jättää pois tai laita niitä 1 dl ja vehnäjauhoja 3 dl.

Käytin vuokana tässä pitkän mallista kakkurengasta. Piirakan voi tehdä myös piirakkavuokaan, jonka halkaisija on n.24 cm.


1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
125g voita
3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

1 dl piimää
1 kananmuna

2-3 omenaa
kanelia
150g turkkilaista jogurttia

Laita kulhoon sokerit ja jauhot sekä kuutioitu voi. Nypi pohja murumaiseksi. Ota muruseoksesta 1½ dl murua pois, lisää loppumuruun piimä ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Kaada piirakkavuokaan tai kakkurenkaaseen (halk.n.24cm).


Viipaloi omenat ja asettele ne limittäin taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia. Laita jogurttia raidaksi omenoiden väliin. Ripottele lopuksi pinnalle muruseos. Paista 200 asteessa n. 20-25 min.


Kommentit