Raparperi-mansikkapiirakka


Vielä löytyi jääkaapista raparperia. Ei olekaan vielä tullut tehtyä piirakkaa, joten tämä piirakka sai täytteeksi raparperia ja mansikkaa.

Reseptin löysin reseptivihkosestani, jonne sen olen kirjoittanut kauan aikaa sitten. Tämä piirakka onnistuu vaikka ei olisi desimittaa käytössä, tässä mittayksikkönä on lasi. Harvemmin näkee enää tällaisia ohjeita. Käyttämäni lasi on 2,25dl.

4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
250g voita sulatettuna
2 tl leivinjauhetta

Ota 2 lasia muruseosta pois

1 kananmuna
1 lasi piimää.

1 isoa varsi raparperia
200g mansikoita

Laita kulhoon vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe. Sekoita sekaisin. Sulata voi ja lisää kuiviin aineisiin. Sekoita murumaiseksi. Ota 2 lasia muruseosta pois. Lisää kananamuna ja piimä. Sekoita sekaisin. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele pinnalle raparperipalat ja mansikat ja lopuksi muruseos. Paista 200 asteessa 25-30 min.


Tein puolikkaan annoksen, josta riitti tähän pyöreään vuokaan.









Kommentit

  1. Raparperi ja mansikka sopii hyvin yhteen! Herkullinen piirakka.. Hyvää juhannusta myös sinulle!

    VastaaPoista
  2. Moikka, osaatko yhtään sanoa käyttämäsi vuoan kokoa? Yritän tässä hahmottaa kuinka paljon taikinaa tulisi kokonaisesta ohjeesta. Riittääköhän pellilliseen? Todella hyvännäköinen piirakka, menee ehdottomasti kokeiluun. :)

    VastaaPoista
  3. Käyttämäni vuoka on halkaisijaltaan 24 cm. Tuo ohje on pellilliseen, tosin ennen pellit ovat olleet pienempiä. Jos peltisi on vähän isompi, tee 1,5 kertaisena. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!