Kakun kuorruttaminen kermalla - video


Eräs blogini lukija oli jättänyt kommenttiin toivetta että haluaisi videon siitä miten tehdään sileä kermakuorrutus kakkuun. Sattuikin nyt niin sopivasta että sain tehdä eilen ristiäiskakun, johon toivottiin sileää kermakuorrutusta.

Sileän kuorrutuksen tekemiseen on taas monenlaisia tapoja. Itse olen tehnyt tällä tavalla satoja kakkuja, joten tämä tapa on jäänyt itselleni käyttöön. Reunakerman laittamiseen käytän pursotinpussia, sen voi myös hyvin levittää kokonaan paletilla. Pursotinpussi nopeuttaa ja sillä saa myös laitettua kermaa saman verran joka kohtaan.

Pyörivä alusta on ihan ehdoton kakun kuorrutuksessa. Suora palettiveitsi on myös tärkeä työväline. Pelkällä paletillakin saa tehtyä suoran reunan, itse vedän kuitenkin vielä lopuksi reunan suoralla raapalla.

Tämän kakun kuorrutukseen käytin vispikermaa. Älä vatkaa kermaa ihan kovaksi. Kerma levittyy paremmin kun se on pehmeän kuohkeaa, ei kuitenkaan liian löysää.

Tässä marjaisessa ristiäiskakussa on täytteenä mansikkamousse.


Kommentit

 1. Ihan mahtavat ohjeet ja video erityisesti, suurkiitos :) Tämä on opeltavien listan kärjessä.

  VastaaPoista
 2. Heinäkuussa on meillä rippijuhlat. Kiitos videosta, taidanpa kokeilla ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, yksinkertaisesti koristellut kakut ovat näyttäviä juhlapöydässä.

   Poista
 3. Voi KIITOS KIITOS KIITOS tästä!! :-) minähän tätä pyysin ja arvaa että tulin hyvälle mielelle kun sain mitä halusin! :-) :-) Tästä on tosi paljon apua.

  Pia

  VastaaPoista
 4. Kiitos todella opettavaisesta ja tarkoista neuvoista/vinkeistä! Miten suuresti nautinkaan tämän katsomisesta, kun tekijä ei todellakaan ollut pääosassa vaan se kakku. Todella tulen tätä suurelle joukolle suosittelemaan. Kiitos kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) En ole yhtään "esiintyjä" ihminen, joten mielellään pysyn sivussa, kakkku saa pääosan. ;)

   Poista
 5. Ihan loistavat ohjeet, kiitos kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina kiva kuulla että en turhaa ohjeita tee vaan niistä on lukijoille hyötyä. Kiitos palautteesta!

   Poista
 6. Tosi hyvä video ja ohjeet myös =)
  Mikä tuo kakun alla oleva alusta on ja miten saat sen pysymään niin puhtaana...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kakun alla on pahvinen kakkualusta. Täytän kakun kakkurenkaan sisälle, joten täytettä ei mene pahvin päälle. Jos sattuu menemään niin sen saa puhtaaksi aika hyvin palettia apuna käyttäen.

   Poista
 7. Heippa! Laitoitko jotain vispikerman joukkoon? Kiitos paljon videosta, siitä on paljon apua!! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En laita koskaan kerman sekaan mitään, pelkkää vispikermaa käytän. Kiitos, kiva kuulla että videosta on ollut apua, se onkin tarkoitus. :)

   Poista
 8. Tuoreiden marjojen laittamisesta kerma kakun päälle... Voiko koristella kokonaan juhlia edeltävänä päivänä vai alkaako tuoreet marjat yön aikana valuttaa mehuaan kermakuorrutteen päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos marjat ovat kuivia niin onnistuu koristella edellisenä päivänä. Näin talviaikaan esim pensasmustikat ja mansikat ovat "ei niin mehukkaita" niin koristelu onnistuu. Tosin esin mansikat voi kuivua pinnalta jos ne on halkaistu.

   Poista
 9. Kiitos mahtavasta ohjeesta! Miten saa niin hyvän kerman? Itsellä kermavaahto aina läsähtää/sulaa, enkä siitä saa niin hyvää valkoista ja sileää!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!