Raparperi-vaniljapullat


Sain tehdä tällä viikolla reissun Saksaan. Siellä kiertelimme useita leipomoita ja konditorioita. Erään ison marketin pullavitriinissä silmiini osui niin herkullisen näköinen pulla että sellaisia pitäisi tehdä myös itse. En ostanut kyseistä pullaa, joten en tiedä mitä siinä oli mutta epäilen että se oli tehty jonkinlaisesta viineritaikinasta. Keskellä näytti olevan vaniljakreemiä ja päällä raparperipaloja.

En viitsinyt alkaa tekemään viineritaikinaa, en halunnut tehdä pullia myöskään perus pullataikinaan, otinkin kokeiluun kahvikehrien ohjeen. Ohjevalinta osui oikeaan, pullista tuli niin herkkuja että näitä tulen tekemään uudelleen.


Tällä ohjeella tulee 20 pullaa. Raparperipaloja laittaisin seuraavalla kerralla vieläkin enemmän pullien päälle. Jäähtyneiden pullien päälle laitoin vielä tomusokeri-vesiseoksesta raitoja.

160g voita
6½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria

3/4 dl maitoa
50g hiivaa
2 kananmunaa

Täyte:
1½ dl vaniljakreemijauhetta (130g)
4 dl vettä

2 vartta raparperia

Kuorrutus:
2½ dl tomusokeria
2-3 tl vettä

Kuutioi voi, laita kulhoon sokeri, vehnäjauhot ja voi. Nypi murumaiseksi. Liota hiiva kylmään maitoon, lisää sekaan kevyesti vatkatut kananmunat. Lisää neste muruseokseen, alusta tasaiseksi.
Valmista vaniljakreemi, sekoita jauhe kylmään veteen ja kreemi jääkaappiin muutamaksi minuutiksi jähmettymään.
Kuutioi raparperit.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kummastaki levy (n.20cm korkea ja 50cm pitkä). Jaa levyt 10 palaan.


Paina neliöiden kulma keskelle, nosta nyytit paperivuokiin. Anna kohota liinan alla n.45 min.


Voitele nyytit kananmunalla, pursota keskelle vaniljakreemiä ja paina raparperin palat kreemin päälle. Paista 200 asteessa n. 12 min. (kiertoilma)


Koristele jäähtyneet pullat. Sekoita tomusokerin sekaan vesi, laita kuorrute muovipussiin, leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota kuorrute pullien päälle.








Kommentit

  1. Oi mitä herkkuja! Tätäkin voisi kokeilla, raparpereja riittää vielä vaan.. :) se raparperijätski oli todella hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä kokeilemaan, tykästyin näihin itsekin kovasti. :)
      Täälläkin on tehty jätskiä useamman kerran, aina uutta makua.

      Poista
  2. Tosi hyviä! Kyllä kannatti tehdä ��

    VastaaPoista
  3. Todella hyviä. Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Hei!
    Mitä luulet, onnistuisiko tämä esim puolikkaana taikinana tehdä pyöreään piirakkavuokaan? Vai minkätyyppistä taikina on?

    VastaaPoista
  5. Tämä ei ole pullataikinan tyyppistä taikinaa. En ehkä lähtisi tätä piirakkavuokaan tekemään, tekisin siihen varmaan tavallisen pullataikinan. Mietin että tuleeko tällä taikinalla tehtynä liian matala "pullapiirakka". Ainahan tietysti voi kokeilla. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!