Lehtikaalipitsa


Tällainen pitsa tuli mieleen sen jälkeen kun olin käynyt antamassa melkein kaikkeni jumppamatolle ja steppilaudalle. ;D Kyllähän sitä pitää saada täydennettyä energiavarastoja sellaisen jälkeen. ;) En tehnyt pitsaa kuitenkaan sinä iltana vaan siirsin seuraavalle päivälle. Muistatko kun tein lehtikaalipiirakkaa? Silloin tykästyin lehtikaaliin mutta jotenkin sen käyttö on unohtunut. Tässä pitsassa tuli paremmin esille lehtikaalin rapeus. Tämä pitsa on myös valkoinen pitsa, pohjassa ei ole tomaattia vaan ranskankermaa. Tuntuu siltä että tykkään enempi tästä ranskankermasta mitä tomaatista.


Pohja
1 dl vettä
1/3 palaa hiivaa
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
2½ dl vehnäjauhoja

100g lehtikaalia
1 rkl öljyä
12 kirsikkatomaattia
80g ilmakuivattua kinkkua
1 prk ranskankermaa (120g)
1 valkosipulinkynsi
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl suolaa
juustoraastetta

Murenna kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää muut aineet. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota.

Poista lehtikaalista paksu keskiruoto, suikaloi lehdet. Laita paistinpannulle öljyä, kuullota lehtikaalia vähän aikaa pannulla. Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita ranskankerman sekaan valkosipulimurska ja mausteet. 

Kauli pellille ohut pohja. Levitä pohjalle ranskankermaseos. Lisää lehtikaali, tomaatit ja ilmakuivatusta kinkusta tehdyt ruusukkeet. Ripottele pinnalle lopuksi juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 15 min.




Ai että minä olen syönyt näitä etelän hedelmiä, kauden hedelmiä. :) Appelsiini, veriappelsiini, mango, kiivi, ananaskirsikka...ihana tuorehedelmäsalaatti. Kokeileppa sekoittaa vielä turkkilaisen jogurtin sekaan muscovadosokeria ja laita hedelmien sekaan lusikallinen sitä. Maistuu! :)








Kommentit

  1. Nam, pitsa näyttää kyllä herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  2. Kuullostaa mielenkiintoiselta, mutta on varmasti hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Pitsa kuulostaa mielenkiintoiselta, täytyisi kokeilla. Hedelmät ovat maistuneet myös täällä, tuntuu että sitrushedelmät ovat varsinkin olleet tosi mehukkaita tänä vuonna!

    VastaaPoista
  4. Lurps! Olipa hyvää!

    VastaaPoista
  5. onko tuo virhe et vaan 1DL vettä? vai tuleeko tohon pohjaan oikeesti kuin vähä vettä?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ohje on ihan oikein kirjoitettu, vettä tulee 1 dl.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!