Lakritsi-vadelmakakku, 4 kakkua


Lupasin kesäkuun alussa että antaisin teille myös toisen lakritsi-vadelmakakun ohjeen. Olen melkein unohtanut tämän lupauksen, joten nyt korjaan tilanteen. Tällä ohjeella tulee 4 kakkua.

Marenkipohjat
6 valkuaista
4½ dl sokeria

Täyte
2 l kermaa
700g suklaatuorejuustoa
10 isoa liivatelehteä (35g)
n.400g lakritsi / salmiakkimaitosuklaata
7 dl pakastevadelmia
2 prk lakritsikastiketta

Päälle 
vadelmia
marenkirouhetta

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vaahtoon pienissä erissä sokeri koko ajan vatkaten. Piirrä leivinpaperiin kakun kokoinen ympyrä (halk.20cm). Pursota marenkivaahto ympyrän keskelle. Pursota muutama pieni marenki, jotka voit sitten murskata kakun päälle. Paista 100 asteessa n.1 h, jätä pelti uuniin kuivumaan. Sitten kun marenki irtoaa hyvin paperista, se on tarpeeksi kuiva.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Sulata suklaa. Pehmennä kulhossa tuorejuusto. Lisää juustoon sulatettu suklaa, kiehuvaan vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet ja lopuksi kermavaahto, vadelmat ja lakritsikastike. Laita irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperi, kaada massa vuokaan, tasoita pinta. Hyydytä kylmässä vähintään 4 tuntia. Kakun voi hyvin myös pakastaa.

Nosta hyytynyt kakku marenkipohjan päälle. Levitä pinnalle vadelmia, murustele marenkia.


Tätä lakritsikakkua oli tarjolla siskoni ylioppilasjuhlissa.


Nyt on taas se aika vuodesta että on aika pitää lomaa tästä bloggaamisesta, aika nauttia kesästä ja kaikesta tekemisestä. Instagram-tilini päivittyy varmasti myös lomani aikana, @kermaruusu. 





Kommentit

  1. Tuo marenkipohja taitaa mennä kokeiluun jo tulevana viikonloppuna kun täytyy saada hyydykekakusta gluteeniton.. Maistuuko tuo suklaatuorejuusto kunnolla suklaalle?

    VastaaPoista
  2. Minustakin tuota vois kokeilla kun oon glut.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  3. Missä vaiheessa vadelmat ja lakritsikastike lisätään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut, ohje on jäänyt vajaaksi niiden osalta, muokkasin ohjetta. Vadelmat ja lakukastike lisätään lopussa.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!