Raparperimuffinssit


Raparperileivonnaisten reseptejä etsii moni leipoja. Blogistani on viime viikkoina haettu hyvin paljon raparperipiirakan reseptiä. Niitä löytyykin useampi sivuiltani. Nyt laitoin raparperin muffinssiin. Kosteutta ja mehukkuutta muffinssit saivat myös lemon curdista, sekoitin sitä raparperipalojen sekaan. Tätä täytettä laitoin muffinssin sisälle ja päälle.

Nämä muffinssit ovat gluteenittomia mutta jos ei tarvitse olla niin voit vaihtaa gluteenittoman jauhoseoksen tilalle vehnäjauhon. Voit käyttää myös pelkästään vehnäjauhoja, jätä pois kookos- ja kaurajauho eli laita yhteensä 3 dl vehnäjauhoja.



125g voita
1 dl sokeria
3 rkl muscovadosokeria / fariinisokeria
2 kananmunaa
1 dl kookosjauhoa
1 dl kaurajauhoa
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 dl jogurttia

Täyte
n.3 dl raparperipaloja
2 tl lemon curdia
(1 rkl fariinisokeria)

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan jogurtin kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Sekoita täytteen aineet keskenään.

Jaa taikina yhdeksään muffinssivuokaan. Laita taikinaa ensin vuoan puoleen väliin asti, jaa puolet täytteestä taikinan päälle. Jaa loppu taikina vuokiin ja lopuksi loput täytteestä. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.


Seuraavalla kerralla taidan tehdä vielä muruseoksen muffinssin päälle. Muruseos ja raparperi kun kuuluu niin yhteen.


Oletteko muistaneet tämän ihanan raparperipaistoksen? Täyty sitä yksi päivä tehdä, niin hyvää se on.







Kommentit

  1. Meillä on raparperit olleet nut kyllä niin kitukasvuisia, ettei niistä ole oikein voinut leipoa.. Lemon curdia olisi kaapissa, täytyykin laittaa tämä resepti talteen... Hyvää juhannusta! ❤

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!