Raparperipiirakka (pellillinen)


Ihana raparperiaika meneillään. Sain pussillisen raparperejä kotoani, kiitos siskolleni että kuljetti ne minulle. Mikäs sen perinteisempi raparperileivonnainen kuin piirakka. Olin lähdössä siskoni perheeseen viettämään vapaapäivää niin tein vieimisiksi pellillisen piirakkaa. Lapset ensin vähän kyseli että mitä nuo piirakan päällä olevat palat ovat, vähän epäilivät että voiko piirakasta tykätä. Useammasta suusta kuulin että piirakka on tosi hyvää. Minä voin myös sanoa että tämä oli hyvää piirakkaa. Tämä oli mehevää ja pysyi mehevänä pari päivää valmistuksenki jälkeen.

Muruseos kuuluu ehdottomasti minun raparperipiirakkaan. Nyt kokeilin levittää pohjan päälle ensin mansikkahilloa ja sen päälle laitoin raparperipalat. Hillo ei ollut edes paistonkestävää, pysyi silti hyvin piirakassa paiston aikana.

Pohja
250g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
-----
2 dl maustamatonta jogurttia / kermaviiliä / piimää
1 kananmuna

Täyte
mansikkahilloa
raparperia

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa, lisää voisula ja nypi murumaiseksi seokseksi. Ota muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuu muruseoksesta jogurtti ja kananmuna. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille (n.30x40). Levitä taikinan päälle mansikkahilloa ohut kerros ja hillon päälle sitten raparperipalat. Ripottele pinnalle lopuksi muruseos.

Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia.


Mikä on sinun suosikkiraparperipiirakkasi?




Kommentit

  1. Ihanan mehevän näköinen raparperipiiras. :) Muruseos on ihanaa tällaisen piirakan päällä. Itsekin tein juuri yhden version raparperipiirakasta. Sopii niin hyvin makeaan leivontaan raparperi. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperi on kyllä ihana raaka-aine makeaan leivontaan. Tästä tuli kyllä maukas ja mehevä piirakka.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!