Mustikkamuropiiras


Mansikkaherkuilla on aloitettu kesä, seuraavaksi on sitten vuorossa mustikka. Mökillä olen saanut kesälomaani viettää, jonka pihasta löytyy hyvin mustikoita. Vielä marjat saisi vähän kypsyä, jotta niihin tulisi enemmän makeutta. Vettä kaipaavat myös paljon, metsät ovat niin kuivia.

Erilaisia mustikkapiirakkaohjeita löytyy jos jonkinlaisia. Tämä piirakka on mustikkakukkomainen eli mustikkatäytettä on reilusti. Kodin Kuvalehdessä oli tehty pieniä mustikkakupposia. Siitä otin vinkkiä, muokkasin ohjetta vaan aika paljon kun gluteenittomaksi ohjeeksi muutin ja tein yhden ison piiraan.

  • Käytin tässä neljää eri gluteenitonta jauhoa. Gluteenittomassa leivonnassa kannattaa käyttää monia eri jauhoja, leivonnaisista saa maukkaampia. Jos et halua tehdä gluteenittomana, laita jauhoiksi esim. 2 dl vehnäjauhoja ja 2 dl ohra-/ ruisjauhoja.


Pohja
150g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl riisijauhoa
1 dl tummaa riisijauhoa
1 durra jauhoa
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
5 dl tuoreita mustikoita
1 rkl perunajauhoa
0,5 dl sokeria

Muruseos
50g voita
0,5 dl sokeria
1,5 dl tummaa riisijauhoa

Laita kulhoon pehmennetty voi sekä sokeri ja kananmuna. Sekoita sekaisin. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka (halk.24 cm) leivinpaperilla ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja jonkin verran myös reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä taikinan päälle.

Valmista muruseos sekoittamalla aineet keskenään. Murustele seos mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa n.25 minuuttia.


Tein viime viikolla myös mustikka-marenkijäätelöä tuoreista mustikoista. Hyvää tuli siitäkin. Seuraavalla kerralla soseutan mustikoita enemmän niin saan enemmän makua.




Kommentit

  1. Näyttää herkulliselta. Itselläni tahtoo gluteenittomilla jauhoilla leipoessa marjat painua piirakan pohjalle. Mitähän jauhoa durrajauhon tilalla voisi käyttää?
    Kiitos hyvistä resepteistä. Olet ihan ykkönen :) t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain äidiltäni vinkin että kannattaa laittaa marjoja vähän enemmän reunoille, keskelle vähemmän. Silloin keskusta kypsyy paremmin.
      Kiva kuulla että resepteistäni on ollut iloa.

      Poista
  2. Ihanalta näyttää 🤗 Mukava on ollut instan kautta herkkujasi seurata. Nyt olen yrittänyt aktivoitua myös täällä puolella 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Kanneli!😊 Minäkin olen ihastellut instassa sinun hienoja kuvia.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!