Pinaatti-fetaruukut


Olen kiinnittänyt huomiota jo jonkin aikaa, blogistani on haettu kinkkuruukkujen reseptiä hyvin usein. Olen tehnyt kyseisen reseptin monta vuotta sitten. Nyt on toivottu reseptiä pieniin suolaisiin tarjottaviin, joissa olisi käytetty kasvista. Näihin kasvisruukkuihin otin pohjaohjeen kinkkuruukuista, täyte muuttui kasvisversioksi.

Pinaatti on ollut minulla hyvin pitkään siellä "ei suosikit"-listalla. Nyt olen kuitenkin sitä alkanut ostamaan ja käyttämään. Pinaatti uppoaa hyvin smoothieen, pinaattilätytkin maistuvat. Nyt pinaatti päätyi näihin pieniin piiraisiin. Mikä muu pinaatin kanssa sopisi kuin fetajuusto ja tomaattihan sopii melkein minkä kaveriksi vaan. Hyvistä raaka-aineista syntyi maukkaita piiraita. 

Annoksesta tulee 12 kpl.

Pohja
100g voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
2 rkl kylmää vettä

Täyte
70g tuoretta pinaattia
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
10 kirsikkatomaattia
50g fetajuustoa
~40g juustoraastetta

2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
pari pyöräytystä mustapippuria myllystä
vajaa 1 tl yrttisuolaa (Herbamare)

Valmista pohjataikina. 
Sekoita pehmeä voi, vehnäjauhot ja kananmuna sekaisin. Lisää lopuksi kylmä vesi. Jaa taikina 12 osaan. Öljyä kevyesti muffinssipellin kolot. Taputtele taikinapala jokaiseen koloon. Laita muffinssipelti jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. 


Pilko sipuli ja valkosipuli. Laita pannulle öljyä, kuullota siinä sipulit ja pinaatit. Anna olla seoksen sen aikaa pannulla jotta pinaatti pehmenee. 
Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Murustele fetajuusto.
Sekoita keskenään ruokakerma, kananmuna ja mausteet.

Ota pelti jääkaapista ja täytä piiraat. Jaa pinaatti-sipuliseos ensimmäisenä vuokiin. Lisää fetamurut ja tomaattilohkot. Laita lopuksi juustoraaste ja kaada munamaito viimeisenä. 
Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Irrota ruukut hieman jäähtyneenä.


Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, voit tehdä piiraat pieniin annosfoliovuokiin.






Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!