Suklaapiirakka gluteeniton ja vegaani


Blogiini on toivottu reseptejä, jotka soveltuvat moneen erityisruokavalioon sekä myös vegaaneille. Tämä suklaapiirakka on maidoton, munaton, gluteeniton sekä myös vegaani. Pohja on mahdottoman helppo tehdä, et tarvitse vatkainta, aineet vain sekoitetaan keskenään.

Yllätyin kuinka mehevä tästä piirakasta tuli. Pohjaan tulee aika paljon kaakaojauhetta, maistuu siis oikeasti suklaapiirakalle.

Olisin halunnut tehdä koristelusta keväisen värikkään mutta vaikka kaapissa on monenlaisia strösseleitä sun muita koristeita niin eipä niistä mikään soveltunut näihin erityisruokavaliorajoitteisiin. Kannattaa olla siis huolellinen ja tarkistaa purkkien tuoteselosteet tarkasti.

Pohja
5 dl vaalea gluteeniton jauhoseos
1 dl kaakaojauhe
1 tl sooda
1/4 tl suola

1,5 dl vesi
1,2 dl kauramaito / soijamaito  tms.
3 rkl kasviöljy
1,2 dl sokeri
1 tl vaniljasokeri

Kuorrutus
125g tomusokeri
½ rkl kaakaojauhetta
1 rkl kahvia
50g margariini (maidoton/vegaani)

Koristeluun
kuivattua vadelmarouhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa nesteet ja sokeri. Yhdistä aineet yhteen kulhoon ja sekoita keskenään esim. puuhaarukalla. Kaada taikina piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus sulattamalla margariini, lisää siihen hyvin sekoittaen kaakaojauhe, tomusokeri ja kahvi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Koristele vadelmarouheella.


Kommentit