Vadelmabrownie


Hirveä makeanhimo iski, jotain helppoa ja hyvää täytyisi saada. Onneksi siskoni oli käymässä, joten oli hyvä syy tehdä jotain herkkua kahvin kanssa nautittavaksi. Brownie vie ainakin makeanhimon vähäksi aikaa, sen verran tuhdisti siinä on suklaata, vadelmat nyt vähän "raikastaa" makeaa suklaata. Mitään kevyttä herkkua tämä ei ole mutta tarviiko sen ollakaan? Ei.

Käytin tässä gluteenittomia kaurajauhoja. Voit yhtä hyvin käyttää saman määrän vehnäjauhoja, jos ei tarvitse olla gluteenitonta.

150g tummaa suklaata
100g voita
1 dl sokeria
1½ dl kaurajauhoa
1/4 tl leivinjauhetta
1½ kananmunaa

Tuorejuustotäyte:

½ prk tuorejuustoa
1/4 dl tomusokeria
½ kananmuna
1/4 dl kaurajauhoa

vadelmia

Laita kulhoon suklaa, voi ja sokeri. Sulata ne mikrossa, välillä sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmuna sulaan suklaa-voiseokseen vispilällä hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kuivat aineet.

Sekoita hyvin keskenään tuorejuusto, tomusokeri ja kananmuna. Lisää lopuksi jauhot.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Kaada suklaamassa vuokaan (halk.n.20cm). Laita tuorejuustomassaa nokareina suklaamassa päälle. Vedä lusikalla tai veitsellä pinnalle marmorikuvio. Ripottele lopuksi pinnalle vadelmia.

Paista 180 asteessa n. 25 minuuttia. 

Paistoin itse 28 minuuttia, se oli vähän liikaa koska brownie paistui keskeltä liian paljon. Brownien keskusta saa jäädä vähän "taikinaiseksi", joten vahdi uunia paiston loppupuolella.


Paistoin piirakkavuoasta, josta se oli helppo nostaa tarjolle.


Brownie maistuu parhaimmalta hieman lämpimänä ja kaverina täytyy olla vaniljajätskiä tai kermavaahtoa.




Kommentit