Tomaatti-mozzarellaleipäset


Arvatkaa tuliko näistä hyviä? No, tuli! Erään kaupan paistopisteessä myydään tomaatti-mozzarellaleipiä. Joskus niitä olenkin ostanut mutta miksipä niitä ei tekisi myös itse, sen verran helpolla tulevat.

Näiden leipästen muotoilu ei ole niin tarkkaa, kaikista saa tulla erinnäköisiä. Taputtelin vaan käsillä pallot leipäsiksi, en käyttänyt kaulinta. 


Taikina
8 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
½ tl sokeria
1 pss kuivahiivaa
½ dl öljyä
4 dl vettä

Täyte
1 mozzarellapallo
20 kirsikkatomaattia
pestoa

Laita kulhoon kuivat aineet. Lisää n. +40 asteinen vesi (reilusti kädeänlämpöinen) ja öljy. Vaivaa taikinaa koneella n.10 minuuttia tai käsin pidemmän aikaa, jotta taikinaan tulee sitkoa. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi (noin puoli tuntia).

Jaa taikina 10 osaan. Taputtele paloista jauhoitetuilla käsillä pyöreä levy. Levitä päälle pestoa (n.½ tl). Taita taikinan reunat keskelle. Paina jauhotetulla kädellä keskiosa tiukasti kiinni. Jaa paloiteltu mozzarellapallo leipästen päälle. Laita lopuksi tomaatit. Tomaatit saa painaa hyvin taikinaan kiinni, jotta pysyvät paiston aikana leivän päällä.
Paista 225 asteessa n. 15-18 minuuttia.


Seuraavaksi pelti uunin lämpöön.


Jos tarjoat näitä yhtenä osana tarjoilua, voit tehdä näistä pienempiäkin. Nyt sain mahtumaan pellille kuusi leipästä, joten suhteellisen isoja ovat. Heti uunista ottamisen jälkeen söin kyllä huomaamatti kaksi peräkkäin, joten ei ne kuitenkaan liian suuria olleet. ;)






Kommentit

  1. Herkullisen näköistä.
    Mutta, entä jos ei pestosta pidä, milläs sen korvaisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole tykännyt pestosta mutta ehkä puoli vuotta sitten sain maistaa tosi hyvälaatuista pestoa (ei halppis pestoa) niin sehän alkoikin sitten maistumaan. ;) Mutta jos et halua käyttää niin sen voi jättää vaan pois tai miten olisi jos laitat tomaattisosetta tai juustoraastetta tai maustettua tuorejuustoa. Tässä muutama esimerkki jotka tuli mieleen.

      Poista
    2. Mikähän ois hyvä merkki? Minäki oon tainnu syyä vaan halppispestoja. 🤭

      Poista
    3. Minun pesto on Alfieri, Liguarialainen pestokastike. Ostin jostain erikoisliikkeestä kun siellä maistattelivat sitä.

      Poista
  2. Oijoi, näitä täytyy kokeilla, ainakin kaupan versio on herkkua... :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!