Mustikkajuustokakku ja häiden makeat kahvipöydän herkut


Tämä postaus on odottanut kirjoittamista jo kuukauden ajan. Saimme viettää elokuun alkupuolella siskoni ja hänen miehensä hääjuhlaa. Vihdoin niiden toukokuussa vietettyjen etähäiden juhlavieraat pääsivät kokoontumaan yhteen, juhlimaan tätä hääparia. 

Juhlat olivat Kangaskylän pitokartanolla. Todella kaunis paikka pitää juhlia. Ihanat paksut hirsiseinät, vanhan kartanon tunnelmaa.



Kahvipöydän tarjottavia suunnitellessamme otimme huomioon parhaimmillaan olevan marjakauden. Halusimme käyttää näyttävästi marjoja, lisäksi pieni pala makeaa suklaata oli toiveissa. Äidin tekemä pullakranssi kuuluu meidän perheen kaikkiin juhliin. Se on on niin hyvää, pehmeää ja maukasta, kaikkien mieleen. Yhdet pikkuleivät suunnitelmiin myös mukaan. Hääpari ei halunnut perinteistä täytekakkua ollenkaan, marenkikakkua toivoivat, joten sitä lähdimme miettimään.

Yhdeksi kakuksi valikoitui mustikkajuustokakku. Valion sivuilta otimme inspiraatiota ja ohje osoittautuikin todella maukkaaksi. Laitan tähän ohjeen vielä. 


Pohja
150g kaurakeksejä
60g voita

Tuorejuustotäyte
5 liivatetta
2 dl kermaa
600g vaniljatuorejuustoa
2 dl kreikkalaista jogurttia

Mustikkatäyte
2 liivatetta
250g (5 dl) mustikoita
2 rkl sokeria

Murskaa keksit, sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (halk.23cm)

Vaahdota kerma. Sekoita vatkaimella jogurtti tuorejuuston sekaan (tai käsin, jos tuorejuusto ei ole jämäkkää).

Kiehauta mikrossa n.2 rkl vettä. Sulata kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana juustomassaan. Lisää lopuksi kermavaahto.

Soseuta mustikat ja mausta sokerilla. Kiehauta n.1dl mustikkasurvosta mikrossa ja sulata kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos loppuun mustikkasurvokseen.

Kaada puolet tuorejuustotäytteestä vuokaan. Lusikoi mustikkasosetta päälle ja marmoroi halutessasi lusikan varrella. Kaada lopputuorejuustotäyte vuokaan, marmoroi mustikkasoseella ja kaada loppu mustikkasose kiilteeksi pinnalle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja koristele.


Jos ei halua tehdä marmorointia niin lusikoi mustikkasurvosta sillai että sitä ei tule reunoille asti. Yllätys paljastuu sitten vasta leikatessa.


Koristelin kakut tuoreilla mustikoilla, mustikanvarvuilla sekä inkaliljoilla.

Kakkuja teimme 4 + 1 gluteeniton. Vieraita häissä oli n.100. Oli sopiva määrä.



Marenkikakuissa oli kaksi täyteväliä. Täytteenä mansikka-passionrahkatäyte. Vähän mietin tehdessä, miten marenki käyttäytyy leikatessa. Täytin kakut juhlapäivän aamuna, noin 7 tuntia ennen tarjoilua. Suht koht hyvin leikkautui, ei ollut katastrofikakkuja, mistä melkein jo unia näin.


Kakkuja tein 7. Kakut olivat gluteenittomia, joten erillistä kakkua heille ei tarvinnut tehdä. Tein pieniä pavlovaleivoksia maidottomille.


Äidin pullakranssit, pähkinä-valkosuklaacookiessit ja pätkisleivokset. Leivoksista olen kirjoittanut reseptin aiemmin, löydät sen täältä.

Jälkiruoan teimme itse. Tämä valkosuklaa-jogurttipannacotta on kulkenut myös useissa juhlissamme mukana. Ohje on otettu Valion sivuilta. Pannacotan päällä on mansikkasurvosta. Ai että, niin hyvä jälkiruoka. 


Juhlissa oli vain luonnonkukkia pöytäkoristelussa. Tai kyllä niitä käytiin keräämässä kukkapenkeistä, äidin ja naapurinki. Siskojeni kanssa niitä sidoimme edellisenä iltana vielä myöhään illalla. Oli kyllä ihania koristeita, värikkäitä ja rentoja.





Lämpimät ja ihanat juhlat.💗 Juhlapäivän sää oli mitä parhain, aurinkoa ja lämpöä. 

Kommentit