Piristystä kevääseen ja aurinkoinen appelsiinirahkakakku

 

*julisteet saatu*


Kyllä alkaa olla ajatukset jo niin keväässä ja pääsiäisessä. Valon määrä on lisääntynyt paljon, ehtii työpäivänki jälkeen lenkille valoisaan aikaan. Tämä on kyllä niin piristävää aikaa aina kun ei tule aikaisin pimeä. 

Kuka muu tunnustaa että keväisin puraisee joku sisustusvimma, haluaa laittaa kotia uuteen kuosiin. Onneksi tänä keväänä sain pidettyä itseni pois huonekalukaupoilta, sen sijaan sain valita PosterStrorelta ihania julisteita. Ihan pienillä ja edullisilla hankinnoilla saa uutta ilmettä kotiin.


Nämä kauniit uutuudet keittiötauluissa innosti minua leipomaan kakun appelsiinista. Ja sopiihan appelsiini täydellisesti myös lähestyvään pääsiäiseen. Arvaatteko mikä minulle tulee mieleen tästä appelsiinipuutaulusta? Espanjan matkani. Olen saanut käydä siellä useamman kerran ja sitruksia on tullut syötyä siellä paljon. Kerran haimme suoraan tilalle ison säkillisen mandariineja. Tämä toinen taulu tuo mieliin myös Espanjan. Tässä kuvassa on viiniviljelmä mutta jostain kumman syystä mieleeni tulee tästä kuvasta oliiviviljelmät vaikka ihan eri näköisiä puitahan ne on. Muistan kun olin kerran ystävieni luona Espanjan vuorilla, kävimme katselemassa siellä valtavia oliiviviljelmiä.

Mutta sitten tähän ihanaan appelsiini-suklaakakkuun. Tähän on kovin yksinkertaiset ohjeet ja aineet. Pohjana on mutakakkupohja ja täytteenä appelsiini-rahkatäyte. Sokeria en lisännyt täytteeseen yhtään, vain vähän vaniljaa, makua tulee hyvin rahkasta ja vaniljavaahdosta.


Mutakakkupohja

100g voita

100g tummaa suklaata

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta


Täyte

1½ dl vaniljavaahtoa

1 prk (200g) appelsiinirahkaa

2 liivatelehteä

1 appelsiinin mehu (halutessasi myös kuori)

1 tl vaniljasokeria


Halutessasi keltainen pinta kakulle mehusta

1 dl appelsiinimehua

1 liivatelehti


Sulata kattilassa voi ja suklaa. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sinne suklaa-voiseos. Sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan (halk.18) leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa n.10 minuuttia.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään Vatkaa vaniljavaahto vaahdoksi. Purista appelsiinista mehu ja kuumenna se mikrossa, johon sulatat sitten pehmenneet liivatelehdet. Sekoita liivateseos rahkan joukkoon ja lisää lopuksi vaniljavaahto ja vaniljasokeri. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Laita hyytymään jääkaappiin n. 4 tunniksi tai yön yli.

Halutessasi voit tehdä appelsiinikiilteen kakun pinnalle. Pehmennä liivatelehti kylmässä vedessä. Kuumenna mikrossa osa appelsiinimehusta ja sulata siihen liivatelehti. Kaada seos loppuun appelsiinimehuun. Kaada kiille varovasti hyytyneen kakun pinnalle. Laita kakku uudelleen kylmään hyytymään.

Koristele kakku


Sain tehdä pientä sisustusta myös olohuoneeseeni, uusi taulukollaasi senkin yläpuolelle. Sinnekin otin vähän tunnelmaa ulkomailta. Ai että, milloinhan sitä taas pääsis pakkaamaan matkalaukut ja sais suunnata johonkin Suomen ulkopuolelle. Sitä ei varmaan tiedä vielä kukaan mutta onneksi matkoista voi nyt haaveilla ja edellisiin matkoihin on kiva palata kuvien kera. Otetaan niistä nyt ilo irti.


Nyt pääset vielä edullisemmin uudistaan kodin sisustustasi. Saan tarjota teille 35% alennuksen PosterStoren julisteista (ei koske selection-julisteita). Alennuskoodi on kermaruusu35 ja se on voimassa 14 päivää.

Kommentit

  1. Ihanan näköinen kakku ja resepti kuulostaa herkulliselle! Tämä menee kokeiluun!
    Jäin vain miettimään, että eikö pohjaan tule yhtään sokeria? Lisäksi ohjeessa puhutaan öljystä, vaikka sitä ei ole ainesluettelossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huomiosta, kyllä sokeria tulee. Sen sijaan öljyä ei tähän tule. Korjasin tekstin.
      Tsekkasin vielä muutenkin reseptin vaikka sitä kyllä tarkistaa monet kerrat ennen kuin julkaisee.
      Aurinkoista pääsiäistä!

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!