Omenamousseleivos karpalosydämellä
Omena ja karpalo... ensin ajatus tästä yhdistelmästä tuntui oudolta, mutta uskokaan pois, sopivat aika hyvin yhteen. :) Nami-hiiri järjesti kakkukilpailun nimellä "värikäs syksy". Ajatuksisa on ollut osallistua siihen, mutta niimpä se meni melkein viimeiseen päivään että sain jotain tehtyä, mutta onneksi on vielä pari päivää syyskuusta jäljellä.
Tein siis omena-karpaloleivoksen, joka tarjoillaan valkosuklaasta tehdyllä vaahteranlehdellä. Annoksesta tulee 10 leivosta.

Pohja:
tumma kääretorttupohja

Karpalosydän:
100g karpaloita
1 dl maustamatonta jogurttia
1/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 liivatetta

Paseraa karpalot. Sekoita jogurtin sekaan sokerit ja sileä karpalosose. Kaada seokseen kylmässä vedessä pehmenneet ja kiehuvaan vesitilkkaan sulatetut liivatteet. Kaada pieniin silikonimuotteihin ja laita pakastimeen hyytymään ja jäätymään.

Omenamousse:
2 dl kermaa
1,25 dl maustamatonta jogurttia
100g vihreä omena puree mix
½ dl sokeria
3 liivatetta

Kun karpalosydämet ovat jäätyneet, aloita omenamoussen valmistus.
Vaahdota kerma. Sekoita keskenään jogurtti, pyre ja sokeri. Sulata kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet tilkkaan vettä. Kaada liivate jogurtti-omenaseokseen ohuena nauhana. Lisää lopuksi kerma.
Kaada omenamoussea silikonimuottiin reilu puoleen väliin muottia. Paina keskelle jäinen karpalosydän (ei pohjaan asti). Jos muotti ei täyttynyt, lisää omenamoussea ja paina lopuksi, päällimmäiseksi tummasta kääretorttupohjasta pyöreällä muotilla otettu pohja. Laita pakastimeen hyytymään / jäätymään.
Irrota jäiset leivokset muotista ja kaada jokaisen keskelle vähän omenapyrettä. Koristele.

Leivoksen alustaksi voi tehdä valkosuklaasta lehden. Nykäisen vaahterasta lehti, huuhtele vedellä ja kuivaa lehti. Sulata valkosuklaa ja sivele sitä lehden "nurjalle" puolelle. Laita jääkaappiin / pakastimeen kovettumaan. Kun suklaa on kovettunut, irrota oikea lehti suklaasta. Sävytä lehteä tomuväreillä.


Kommentit