Omenapiiras


Tänään jätin vehnäjauhot kaappiin ja otin käyttöön gluteenittomat jauhot. Kotimaisia omppuja löytyi vielä muutamia jääkaapista, joten niistä piirakkaa. Ohje on minun vanhasta reseptivihkosesta, jossa näkyy olevan päivämääränä elokuu 1998. Ohje on kirjoitettu kummitädiltäni, joten terveisiä vaan jos satut lukemaan. :) Muokkasin tavallisesta ohjeesta gluteenittoman version. Käytin tässä myös kauraa, mutta kannattaa tarkistaa saako gluteenitonta ruokavaliota noudattava käyttää kauraa, jos valmistat tällä ohjeella. Jotkus saa ja jotkut ei.
Jääkaapissani oli myös keltuaisia, joita jäi kun tein viime viikolla macaroneja. Käytin tähän yhden kokomunan ja kaksi keltuaista.

Vinkki! Jos piirakkasi ei tarvitse olla gluteeniton, vaihda gluteenittomien jauhojen tilalle vehnäjauho!


Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2½ dl vaaleaa glut. jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
½ dl sulatettua voita
½ dl maitoa

3-4 omenaa
kanelia

Muruseos:
25g voita
½ dl fariinisokeria
1/4 dl vaaleaa glut. jauhoseosta
3/4 dl kaurahiutaleita

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet, sulatettu voi ja maito vuorotellen ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pyöreään piirakkavuokaan (halk. 24cm). 
Lohko omenat ja lado ne taikinan päälle. Ripottele omenien päälle kanelia.
Sulata voi ja lisää sekaan muut muruseoksen aineet. Ripottele muruseos omenoiden päälle. Paista 200 asteessa 20-25 min.


Kommentit

  1. Kiitos ohjeesta, kaapissa sattuu olemaan gl-jauhopussien loppuja jotka saa hienosti "hukattua" tähän piirakkaan. Gl-leivonnaisiahan voi toki syödä vaikkei varsinaisesti joutuisi sillä ruokavaliolla olemaan. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!