Yhteistä matkaa 7-vuotta! sekä omena-vaniljapullat


Taas on yksi vuosi tullut lisää bloggaamiseen, tähän koukuttavaan harrastukseen. Harrastukseen, joka joskus tuntuu "pakkopullalta", ajatuksissa vain että en keksi enää mitään uutta, laiskuus iskee kirjoittamiseen. 7- vuotta on kuitenkin jo vierähtänyt ensimmäisestä kirjoituksesta, joka löytyy ensimmäisestä blogistani. Mutta on niitä hyviä aikojakin, ideoita syntyy ja päivityksiä tulee. Onneksi tämä on itselleni vain harrastus vaikka tähän onkin ihan jäänyt koukkuun. Tuleeko sellainen aika vielä että osaa lopettaa tämän bloggaamiseen vai mihin tämä vie? Sen näyttää vain aika.

Ensimmäisen blogikirjoitukseni aihe oli omenahyytelökakku. Kakku, jossa on omenaa ja vaniljaa. Samaa kakkua en alkanut tekemään uusiksi mutta otin sieltä maut ja siirsin ne pullaan eli tein omena-vaniljapullia.


Valmista puolen litran pullataikina

Omenatäyte
400 g omenakuutiota
vettä
60g hillosokeria

Kuutioi omena pieniksi kuutioiksi ja laita kattilaan. Lisää loraus vettä ja hillosokeri. Keitä n. 15 min kunnes omenakuutiot ovat pehmeitä mutta eivät vielä hajoa. Jäähdytä kylmässä.

Vaniljakreemi
130g vaniljakreemijauhetta
2 dl vettä

Sekoita vaniljakreemijauhe kylmään veteen ja laita kylmään jähmettymään.

Muruseos
100g voi
1 dl sokeri
2 dl vehnäjauhoja

kanelia
kananmuna voiteluun

Kuutioi voi kulhoon ja lisää sokeri ja vehnäjauhot. Nypi seos murumaiseksi.




Pyörittele kohonneesta pullataikinasta pyöreitä pullia n. 30 kpl. Laita pellille paperin päälle kohoamaan. Kun pullat ovat kohonneet paina pullan keskelle syvennys. Voitele pullan reunat. Laita syvennykseen ensin vaniljakremmiä sitten omenaa ja lopuksi muruseosta. Pinnalle ripottelin vielä kanelia. Kanelin voi sekoittaa hyvin myös omenakuutioiden sekaan. Paista 200 asteessa n. 12 min.









Kommentit

  1. Onpa herkullinen ohje! Onnea vielä vuosista! :)
    Totta kai välillä kuuluukin tuntea ettei keksi uutta, mutta kyllä aina jostain löytyy uusia ideoita- vaikka sitten alkuperäistä ohjetta muuttaen se täysin erilaiseksi. :)

    VastaaPoista
  2. Varmasti herkullista.. Onnea 7-vuotiaalle! :)

    VastaaPoista
  3. Onnea! Älä vaan lopeta, ohjeitasi tulee käytettyä usein. Ja tämäkin ohje tuli tosi tarpeeseen, kun omenoita on joka nurkka väärällään. Lisäksi esikoinen on suuri vaniljan ystävä, joten saattavat maistua...

    VastaaPoista
  4. Ompa ihania herkkupullia. Nams! Ja onnea menneestä ja tulevaan! :)

    VastaaPoista
  5. Onnea 7-vuotiaalle! Ihania pullia! Tuollaista murua pitäisi kokeilla joskus, näyttää niin hyvälle :)

    VastaaPoista
  6. Näyttääpä herkulliselta. Toivottavasti ei mikään pakota lopettamaan. Täältä lähdetään kokeilemaan herkullisen kuuloista pullaa...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!