Omenatarhan raparperi-nektariinigalette



Nyt mennään siinä vuodenajassa, jolloin ovat sesongissa raparperit ja nektariinit. Kumpikin ovat niin herkullisia. Minä yhdistin nämä kaksi, makea nektariini ja kirpakka raparperi sopivat vallan mainiosti yhteen. 




Pohja
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kookosjauhoa
3 rkl sokeria
ripaus suolaa
100g voita
4 rkl kylmää vettä

Täyte
2 nektariinia
2 pientä raparperin vartta
½ dl kookossokeria / sokeria
½ dl ranskankermaa

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, nypi sekaan kuutioitu voi. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina kylmään noin tunniksi.

Leikkaa nektariinista lohkoja ja pieni raparperi pieniksi paloiksi. Sekoita sokeri raparperipalojen sekaan.
Kauli taikinasta yksi iso piiras tai neljä pienempää. Levitä pohjan päälle ranskankermaa ja levitä päälle täytteet. Käännä taikinareunat täytteen päälle. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteessa n. 20 min.




Malminkartanon omenatarhalla on ollut nyt avoimet ovet. Vielä ei ole omenapuut täydessä kukassa mutta on siellä jo nyt niin kaunista. Pakkasin leivonnaiset ja astiat laukkuun kameran kanssa ja lähdin omenatarhalle valokuvaamaan . Ilta oli aurinkoinen ja jo hiukan lämmin, olisin viihtynyt tarhalla vaikka miten pitkään.



Tämän galeten kanssa maistuu jäätelö, ja eikös sitä sanota että raparperin kanssa on hyvä syödä maitotuotetta eli vaniljajätskiä täytyy kattaa tämän galeten kanssa. ;)


Omenankukka 💛


Kun olin ajamassa omenatarhalle niin mielessä kävi että kyllä tästä pitää jonkin verran tykätä kun viitsii raahata tavarat omenatarhalle kuvausta varten. Mutta se on totta, tykkään!




Seuraavaksi odotan Haagan rhodopuiston kukintaa. Nyt siellä kukki vain ihan pari pensasta, nuppuja oli todella paljon. Vielä täytyy siis malttaa odottaa muutamia päiviä.

Ihanaa kesää teille kaikille! Nautitaan tästä niin mahdottoman kauniista vuodenajasta.

Kommentit

  1. Ihanat kuvat - kiitos että jaksoit nähdä vaivaa kuvien eteen:)

    Ihanaa kesää Sinulle!
    Liina

    VastaaPoista
  2. Tosi kauniita kuvia ja kiitos paljon kaikista ohjeista. Käytössä on monta ollut jo. Mukavaa kesää!♡ hannele p.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!