Kauraleipä


Lauantaipäivä, kotipäivä. Olin jo useamman kerran siivonnut keittiön kuntoon, en enää leipoisi mitään mutta toisin kävi. Tein kaksi leipätaikinaa kohoamaan. Aiemmin tällä viikolla tein samalla ohjeella 100% kauraleipää mutta se kokeilu ei tuottanut toivottua lopputulosta. Leivästä tuli tiivistä, kylläkin ihan syötävää. Nyt laitoin ohjeen mukaan vehnäjauhoja. Näistä tulikin juuri sellaisia ihanan pehmoisia kaurareikäleipiä.

Tätä leipäreseptiä voi muutella mielen mukaan. Nyt käytin vain kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja. Seuraavalla kerralla voisi osan vehnäjauhoista korvata hiivaleipäjauholla tai jollain jyväisemmällä. Aion myös kokeilla joku kerta laittaa pari porkkanaa raastettuna taikinan sekaan. Minä kaipasin myös hiukan lisää suolaa. Tarun taikakakut blogista bongasin tämän leipäreseptin.

3½ dl vettä
25g hiivaa / 1 pss kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa (laittaisin 1½ tl)
3 dl kaurahiutaleita
n. 5 dl vehnäjauhoja
50g voita

Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola ja hunaja. Sulata voi pehmeäksi. Lisää kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja voi. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla noin vartti.

Jaa taikina kolmeen osaan. Taputtele taikinasta kolme pyöreää, litteää leipää. Paina leivän keskelle reikä. Anna kohota. Paista 200 asteessa n. 15 min kunnes leipä on saanut kauniin värin.





Kommentit

  1. Mä oon tehny tuolla Tarun ohjeella kanssa näitä, tuli ihan huippuhyvää leipää! 😍 Ihanan näköisiä nämä sun leivät 😊

    VastaaPoista
  2. Näistä tuli kyllä hyviä. Ja reseptiä kun voi muutella maun mukaan niin aina saa uutta makua leipään. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!