Gluteenittomat laskiaispullat


Gluteenittoman pullan leipominen ei ole niin yksinkertaista, ainakaan jos siitä haluaa pehmeää ja kuohkeaa. Siivosin tässä yksi päivä kirjahyllyä, joka oli täynnä reseptikirjoja. Käteeni osui Hesarin Ruokatorstain- reseptikirja. Avasin kirjan, ensimmäinen vastaantuleva resepti oli tämä. Pulla näytti niin hyvältä että päätin kokeilla. 

Näitä pullia voisi oikeastaan sanoa pullan ja muffinssin sekoitukseksi. Maistui pullalta, kardemumma maistui, rakenne muistutti hiukan muffinssia. Pullat paistetaan muffinssipellillä. Näistä tuli ilmavia ja pehmeitä, ei yhtään kuivia.

Valmistus on myös erittäin helppoa, aineet sekoitetaan keskenään. Taikina jää tosi löysäksi, joten älä epäile valmiin taikinan koostumusta.

Annoksesta tulee 6 pullaa.

40g voita
2 kananmunaa
1 dl maitoa
100g kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1½ dl riisijauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ rkl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl ksantaania
3/4 rkl kardemummaa
½ tl suolaa

Sulata voi. Sekoita kananmunat, maito ja kermaviili sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuiviin aineisiin ensin muna-maito-kermaviiliseos, sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi ja sekoita tasaiseksi. 

Voitele muffinssivuoka kevyesti, jaa taikina vuokiin. Vuoan saa täyttä lähes täyteen.
 Paista 200 asteessa 15-18 minuuttia.

Jäähdytä pullat. Täytä haluamallasi täytteellä. 


Kommentit

  1. Onkohan psylliumin määrä oikein?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huomiosta, se ei ole ollenkaan oikein. :O Ruokalusikan tilalle oli lipsahtanut desilitra.

      Poista
  2. Mulla on gluteeniton pulla ollut ties miten kauan kokeiltavien listalla, mutta aina tulee turvauduttua lopulta johonkin piirakkaan tai muuhun helpompaan vaihtoehtoon.. Mutta laitetaanpa tämäkin talteen josko joskus saisi aikaiseksi... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppa tällä ohjeella, tulee tosi vaivattomasti herkulliset pullat. :)

      Poista
  3. Hyvä ohje. Pullat tulivat helposti ja vaivattomasti. Sain paremmat gluteenittomat laskiaispullat kuin paikallisesta kahvilasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä niin ohje. Ja varmasti totta, nämä olivat parempia mitä kahvilan, niissä kun tahtoo gluteenittomat pullat olla kuivia ja tiiviitä. :/

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!