Speltti-kinkkutaskut

 


Mitenkäs siitä on vierähtänyt jo yli kuukausi edellisestä postauksesta. Alkusyksystä ajattelin että nyt ehdin tehdä enempi postauksia kun työpaikkaa vaihdoin ja mielenkiintoa kotona leipomiseen voisi olla enemmän. En toki ole leipomista jättänyt, tilauskakkuja olen saanut tehdä, joita olenkin päivittänyt tuonne instagramin puolelle. 

Nyt en oikein tiennyt mitä aloin edes leipomaan, jotain suolaista vain. Halusin käyttää leivonnassa jauhoina spelttiä ja kauraa. Speltti on minulle aika tuntematon, hyvin vähän olen sitä käyttänyt. Tein ikään kuin sämpylätaikinan mutta ei näistä sämpylöitä tullut. Pizzan, pasteijan ja sämpylän sekoitus näistä varmaan tuli. :D Onko sinulla antaa jotain hyviä vinkkejä spelttijauhon käyttöön?

Ei tämä ihan huono kokeilu ollut. Kuoritaikinasta ei tullut sämpylämäisen pehmeä, vaan ehkä teeleipämäinen. Maku oli hyvä. Annoksesta tulee 10 kpl.


2,5 dl vettä

25g hiivaa / 1 pss kuivahiivaa

½ tl suolaa

1/4 dl öljyä

3 dl puolikarkeaa spelttijauhoa

1½ dl kaurajauhoa

1½ dl kaurahiutaleita


Täyte

100g kinkkurouhetta

50g fetaa

5 mini luumukirsikkatomaattia

30g juustoraastetta

mustapippuria, yrttisuolaa, chilirouhetta, liquid valkosipulia

seesaminsiemeniä


Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva, lisää suola ja öljy. Lisää jauhot. Vaivaa tasaiseksi. Nostata liinan alla noin puoli tuntia.

Tee taikinasta tanko ja leikkaa se kymmeneen palaan. Taputtele pellille jauhotetuilla käsillä rieskamaisiksi. 

Sekoita täytteen aineet keskenään. Jaa täyte rieskasten keskelle. Taita kaksi reunaa keskelle ja nipistä reunat yhteen. Kostuta pintaa hiukan vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa n.13 minuuttia. 




Sellaisia rouheisen näköisiä näistä tuli. Sopii hyvin pieneksi suolaiseksi palaksi kahvin kanssa tai salaatin kaveriksi.





Kommentit

  1. resepti on hyvin määritelty tälle Spelttinkinkutaskulle, kiitos sanan jakamisesta

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!