Ystävän laskiaispullat


Tämä viikko voisi olla herkuttelijan viikko, tälle viikolle, itse asiassa samalle päivälle osuu ystävänpäivä ja laskiainen. Tästä yhdistelmästä lähdin miettimään jotain hyvää ja kermaista. Niimpä tein niinkin yksinkertaista kuin sydämen muotoisia laskiaispullia. Ihan pikkujutuilla saa tutustakin tuotteesta ihan uudenlaisen.

Tein peruspullataikinan. Kohotin ja sitten kaulin siitä n.2 cm paksuisen levyn. Painoin levystä piparkakkumuotilla sydämiä, isoja ja pieniä. Onhan meillä monilla myös niitä rakkaita pieniä ystäviä, jotka eivät ehkä jaksaisi syötä sitä isoa pullaa kokonaan.

Ennen paistoa voitelin pullat kananmunalla, en laittanut sokeria  tai mitään muutakaan päälle. Pullien jäähdyttyä leikkasin sydämestä "hatun" pois ja täytin kuten laskiaispullat täytetään. Laitoin vadelmahilloa, pakastevadelmia ja kermavaahtoa.



Kuorrutusta varten sekoitin tomusokerin sekaan pakastevadelmista sulanutta vadelmamehua, siitä kuorrutuksen vaaleanpunainen väri. Lisäsin mehun lisäksi tilkan myös vettä, jotta sain kuorrutuksesta levittäytyvää. Levitin kuorrutteen pullan päälle ihan vain teelusikalla.

Koristelin pinnan lopuksi sulalla valkosuklaalla.








Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!