Sitruunamutakakku


Alkuvuosi on parasta sesonkia sitruksille. Joulun suklaasyömisten jälkeen nämä raikkaat sitrukset maistuvat erityisen hyviltä. Hyvin usein mutakakku tehdä tummasta suklaasta, jossa sitä on paljon. Mitäpä jos vaihdat suklaan raikkaaseen sitruunaan, saat vähän kirpsakan sitrusmutakakun. Tämän kanssa on hyvä tarjota kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Tämän kakun syömisen kanssa ei kannata pitää kiirettä vaikka kuinka haluaisi sitä syödä heti kun uunista saa pois. Tämä maistuu kaikista parhaimmalta seuraavana päivänä ja pakastamisenki jälkeen. Jos haluat kuitenki jo samana päivänä syödä, ei se silloinkaan syömäkelvotonta ole, päinvastoin. 😀



Hyvin monissa sitruunamutakakussa käytetään valkosuklaata tai sitruunatahnaa (lemoncurdia). Ne ovat kuitenkin sellaisia raaka-aineita, jota ei välttämättä aina kaapissa ole, eikä viitsisi ostaa purkillista sitruunatahnaa muutaman lusikallisen takia. Tässä käytin siis vain tuoretta sitruuna. Muut aineet tässä ovat sitten ihan perusraaka-aineita.

Sitruunamutakakku

1 sitruuna
150g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja

tomusokeria koristeluun

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Raasta sitruunankuori ja purista mehu.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja lopuksi sitruunamehu ja kuori. Voit jättää osan kuoriraasteesta myös koristeluun.

Pingota leivinpaperin irtopohjavuoan (n.24cm) pohjalle tai vuoraa kakkurengat leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan, paista n. 20-25min. Seuraa paistoa/paistoaikaa loppuvaiheessa. Kakku saa olla pinnalta ja reunoilta kypsä, sisältä pehmeä. Paistoaika riippuu hyvin paljon uunista, joten paistoa on hyvä seurata.

Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Voit koristella myös kuoriraasteella. 
Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Kommentit

  1. Kokeiluun meni ja gluteenittomana vielä.

    VastaaPoista
  2. Hei Miten tällä kakulla on säilyvyys, jos tekee paripäivää ennen tarjoilua?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voit tehdä paria päivää aiemmin, säilyy kyllä.

      Poista
  3. Näyttää ihanalta tuo kuvassa leikattu kakun pala! Juuri tuli uunista oma sitruunakakku. Huomenna aamulla kahvin kanssa maistamme. Ajattelinnlisäjsibtehdä mascarponevaniljakermavaahdon..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!