Suolainen piirakka

Pitkästä aikaa suolaista piirakkaa. Mukavia vieraita tulossa, joten tein heille tarjottavaa. Pohja on tutulla ohjeella, johon vaihdan aina jauhoja, leseitä, hiutaleita yms.

Pohja:
1 dl vehnäjauhoja
1dl sämpyläjauhoja
½ dl leseitä
½ tl leivinjauhetta
75g voita
½ dl kylmää vettä

Täyte:
100g naudan suolalihaa
1/4 paprikaa
50g salaattijuustoa
30g suolakurkkua

2 dl juusto ruokakermaa
1 dl maitoa
1 kananmuna
juustoraastetta
mustapippruria
yrttisuolaa

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää kuutioitu voi. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kylmä vesi. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle.

Kuutioi suolaliha, paprika, salaattijuusto ja suolakurkku. Laita aineet pohjan päälle. Sekoita munamaidon aineet keskenään ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa n.30 min.



Tietokoneeni on vieläkin huollossa, joten päivityksiä tulee harvakseltaa eli silloin kun saan hetkeksi toisen konetta lainaan.

Tässä on muitakin kiireitä ollut kun olen saanut suunnitella uutta keittiötäni. Ensi viikon jälkeen keittiö menee maantasalle ja sen jälkeen nousee uusi keittiö paikoilleen. Nyt on sitten pitänyt suunnitella että millaista kaappia ja laatikostoa haluaa ja mihin järjestykseen ne laitetaan. Nyt täytyisi myös valita uusia kodinkoneita, joten kertokaapa millainen erillisuuni olisi hyvä?! Monenlaista uunia on tarjolla mutta mikä niistä olisi se paras? Antakaa vinkkejä! :)

Kommentit

  1. tuo suolapiirakan pohja on varmaan hyvä! mistä olet ostanut pitkän mallisen piirasvuoan? olen etsinyt tällaista monesta paikasta. t. Kaisa

    VastaaPoista
  2. Pohjaohje on hyvä koska siihen pystyy vaihtamaan eri jauhoja, aina niitä mitä kaapista löytyy. Oman suorakaidevuoan olen ostanut Espoon Sellossa sijaitsevasta Delice Gourmet- liikkeestä. Näitä vuokia en ole nähnyt monessakaan kaupassa. Heillä on myös nettimyyntiä.

    VastaaPoista
  3. chez mariuksen verkkokaupasta aa myös näitä vuokia, ostin omani sieltä!

    VastaaPoista
  4. Tämän on pakko olla huippu hyvää! Pitäisikin leipoa suolaista piirakkaa lähiakoina.

    VastaaPoista
  5. Nam. Näyttää herkulliselta tuo piirakka! :)

    VastaaPoista
  6. Tykkään leipoa suolaisia piirakoita ja näillä ohjeillasi ne onnistuvat aina. Kiitos!

    t. Anna

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!