Isot suklaamuffinssit


Kyselin hyvien suklaamuffinssien ohjetta aiemmassa postauksessa. Niitä sainkin muutamia ja yhtä ohjetta päätin kokeilla, jonka Kakkutaikuri antoi. Kiitos ohjeesta, näistä tuli hyviä!! :) Vähän muutin ohjeen ainemääriä, joten tässä ohje millä tein ja myös valmistusohje on eri.
Omat muffinssivuoat olisivat saaneet olla isompia, mutta tällä kertaa niitä ei löytynyt kaapista.

100g voi
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
70g tummaa suklaata
8 pätkispalaa

Sulata tumma suklaa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon maidon kanssa vuorotellen. Litää lopuksi sula suklaa ja pilkotut pätkikset. Jaa massa vuokiin (8 kpl), vuoat saa laittaa melkein täyteen ja paista 200 asteessa 15-20 min. Kuorruta jäähtyneet muffinssit suklaalla.







Kommentit

  1. Näitä samantyylisiä tehnyt ilman tuota suklaata. Taikinaan tulee pätkisrouhetta ja muffini peittää sisälleen pätkissydämen. Herkullisia minttukuppikakkuja :D

    VastaaPoista
  2. Oijoi, onpa ihanan näkösiä. Jotain tällasta reseptiä oonkin kaipaillut. Kiitos tästä!

    sokerihuurre.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Tosi hyvännäköisiä! Tarviipa laittaa ohje muistiin ;)

    VastaaPoista
  4. Nam, nää on kyllä mun mielestä ehdottomasti yksiä parhaimmista muffareista. Kohookin just niinku pitääkin! :)

    VastaaPoista
  5. Btw, mutkin voi lisätä "listoille" ;)

    VastaaPoista
  6. Kokeilin näitä ja tuli kyllä maukkaita muffinseja! :) Ja kivasti kohosivat ja halkeilivat päältä. Olisin voinut laittaa ehkä vielä vähän enemmän taikinaa vuokaan , niin olisin saanut yhtä korkeita muffinseja kuin sinä! :) Mutta kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että sinäkin tykkäsit. joo, vuoat saa laittaa aika täyteen että tulee muhkeita ja korkeita.

      Poista
    2. Ohjeessa käytetyt muffinivuoat ovatko ne nyt niitä jättikokoisia vai normikokoa?
      Jos tekee normikokoisiin vuokiin niin tuleeko niistä ohjeen mukaan tehtynä silti isoja ja muhkeita.(Jos täyttää vuoan `aika täyteen`?)
      Taidan tehdä näitä tämän ohjeen muffineja pojan synttäreille lokakuulle...
      (kiitän tästä vinkistä Kermaruusua!)

      Poista
    3. Näissä olen käyttänyt normaalikokoisia vuokia. Vuoat saa laittaa aika täyteen niin niistä tulee sitten muhkeita.

      Poista
  7. Miksihän minulla ei 20 min. kovin kauniisti kohonnut ja halkeillut? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoito vuoat kuinka täyteen taikinaa?

      Poista
    2. Laitoin. Tässä jälkikäteen huomasin, että ehkäpä uunin lämpötila ei ollut alusta asti oikea, sillä lasten keskellä leipoessa en uskaltanut uunia laittaa heti päälle, kun ei tiennyt voiko loppuun asti leipomista tehdä ja tietysti sitten unohdin tarkistaa, että onko uuni tarpeeksi lämmennyt, kun aika loppupuolella leipomista sen päälle laitoin :). Jospa ensi kerralla onnistais, vielä aion kokeilla!

      Poista
  8. Hyvä, kokeile vielä uudelleen niin toivottavasti saat silloin muhkeita muffinsseja. Muillakin on tullut sellaisia niin miksi ei sinullakin. :)

    VastaaPoista
  9. Mitä tarkoitat tuolla kun olet ohjeeseen kirjoittanut sulkuihin "(8kpl)"?
    Lainaus kiirjoituksestasi tässä:
    "Jaa massa vuokiin (8 kpl), "
    - Tuleeko tällä ohjeella tehden vain 8 muffinia (isoja-pienemmässä koossa kenties tupla määrä? vai miten?
    Olen aikeissa testailla tämän ohjeen lokakuun synttärikemuja silmitellen, niin onnistuisivat sitten kun tietää mitä tuo meinaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, niin kuin tekstissä lukee, ohjeella tulee 8 kpl muffinsseja. Ja muffinssit on tehty normaalikokoisiin vuokiin.

      Poista
    2. ;) *nauran vedet silmissä täällä - Itselleni!*
      Tein ohjeella ja eihän se ihan mennyt niinkuin Strömssössä... :D
      Ensinnäkin siinä kun kaiken sen leipomisen melskeessä sulattaessasi suklaata mikrossa vahtaat toisella silmällä lasten perään huomaan sotkiessani kuivia aineita että ..."hetkinen...milläs tämä taikina kohoaa? Kun en nähnyt siinä leivinjauhetta ollenkaan...*kipaisin koneelle katsomaan tätä ohjetta ja huomaan että NO ONHAN SIINÄ 1tl leivinjauhetta.-se vain oli minulla jäänyt kirjaamatta omaan ohjeeseen jonka käsin kirjailin
      Sitten saatuani taikinamassan valmiiksi aloin lappaa sitä isoihin muumi-muffinivuokiin. Enkä saanut niitä kuin 6 kpl:tta sillä ajattelin koko ajan sitä "vuoat saa täyttää MELKEIN täyteen" kohtaa. xD
      Ajatus siitä sitten syntyi että kenties normivuokiin tehtynä niistä saisi ihan yhtä hyviä (ja enemmän ajatellen synttärikemuja) -vaikka eihän lapset tykkää kyttyrää jos tarjottavat ovat kokoluokkaa MAXIMUS.

      En ole vielä maistanut niitä (koska määrä jäi niin vähäiseksi) mutta aloin siinä sitten paistettuani ne rätnätä sitä suklaan määrää (70g) laskin sen ensin muka mielessäni alustavasti oikein ja menin sitten varmistamaan sitä matemaattista kaavaa mieheltä ja räjähdin nauramaan. Olin laittanut laskenut määräksi suklaalevystä (200g) 70% en 70g!!! xD
      No tämä taasen kerran vahvistaa sen, että "tuskin tuokaan lapsia haittaisi-saattavat olla aika imakoita sokerin määrältään.Kaloreista puhumattakaan.
      Ensi kerralla on taas viisaampi ja näin se pitää kaikki joskus tehdä kantapään kautta että saa tuntuman ylttääkseen onnistumiseen. :D

      Poista
    3. Kiitos kommentista! :D
      Aina ei suju niin kuin haluaisi, mutta ei sitä kannata ottaa vakavasti jos vähän virheitä tulee. Virheistähän sitä oppii parhaiten. :D

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!