Kahvikehrät


Viime viikonlopun sain viettää mökin rauhassa. Viikonloppuun sisältyi myös ystäväni häät. Miten mukava oli olla häissä, jossa sai olla täysin vieraana. Tässä ammatissa/harrastuksessa on se puoli että aina kun on jotkut juhlat niin silloin on itse usein siellä tekijän puolella, kakut yms. Tykkään siitäkin mutta sitten kun saa olla sellaisissa juhlissa että saa olla täysin vieraana niin siitä osaa nauttia hyvin paljon. Ei tarvitse jännittää että tulikohan kakusta tai leivoksista loppujen lopuksi sellaisia mitä juhlittava halusi tai onko kakuissa nyt sopiva kosteus tms. Vaikka kakkuja on tullut tehtyä satoja, niin aina on se mahdollisuus että jokin menee pieleen. Vielä ei onneksi koskaan ole tullut mitään katastrofitilannetta esiin missään juhlissa. :)


Mökille kuitenkin halusin tehdä jotain pullapuolta mukaan. Kahvikehrät ovat olleet aina makuuni, joten nyt etsin reseptin vanhasta blogistani ja tein niitä loppuviikosta. Kahvikehrät poikkeavat valmistustavaltaan tavallisesta pullasta siinä että ne tehdään kylmään nesteeseen ja nostatetaan pitkään.
Tästä annoksesta tulee n.30 pullaa.

250g voi
1 l vehnäjauhoja
1 dl sokeria
75g hiivaa
1 1/4 dl maitoa
3 kananmunaa

Täyte
150g voita
150g tomusokeria
1½ rkl vaniljasokeria

Nypi jauhot, voi ja sokeri. Liota kylmään maitoon hiiva ja kevyesti vatkatut kananmunat. Lisää neste muruseokseen ja alusta tasaiseksi. Valmista täyte. Vatkaa voita kunnes pehmenee, lisää sokerit ja vatkaa pehmeä täyte. Kaaviloi taikinasta heti suorakaiteen muotoinen levy. Levitä notkea täyte levylle ja kääri tiukalle rullalle. Pätki 2 cm paloiksi ja nosta paperivuokiin. Kohota huoneenlämmössä n.1 tunti. Viimeistele pinta kananmunalla ja raesokerilla. Paista 225 asteessa 10-15 min.

Kommentit

  1. miten pullat saa nousemaan kylmällä nesteellä?? kun minä en saa pulliani nousemaan edes lämpimällä... =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne pullat vaan nousee. Vuokaa kun pullan laittaa niin se näyttää siinä hyvin pieneltä mutta kun uunista ottaa pois niin tuntuu että vuoan reunat ei riitä. :)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta! Näitähän on pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos, nyt vihdoin löysin näiden reseptin.Nyt saadaan suut makiaks:)

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköisiä pullia, alkoi niin tekemään mieli tuoretta pullaa. Täytyypä itsekin leipasta :)

    VastaaPoista
  5. Ihanilta näyttää! Mietin vain, voiko toi nestemäärä pitää paikkansa?

    VastaaPoista
  6. Itsellä on kahvikehrät kuuluneet suosikkeihin jo melkein 30 vuotta <3 Nehän on lähinnä pullan ja viinereiden sekoitus, muistaakseni kokkikoulussa ne luokiteltiin näin. Mutta siis ei todellakaan mitään pakkopullaa vaan herkkua!!

    VastaaPoista
  7. kokeilen eka kertaa, taikina ainakin maistui, nyt odotellaan uuniin laittamista, toivottavasti ehdin paistamaan, kun on kiire keilaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ehdit myös paistaa kahvikehrät. ;) Kahvikehrät ovat kyllä niin hyviä.

      Poista
  8. Sain reseptin ystäväni äidiltä jotain 30 vuotta sitten. Viimeksi kun tein kehriä, tein tavallisen pullataikinan. Ajattelin, että reseptissä nesteen määrässä on virhe, enkä voi tältä ihmiseltä sitä enää varmistaa. Internet-aikana päätin, että seuraavan kerran kun teen, kurkkaan, olisiko nestemäärä jossain ohjeessa sama, kuin reseptissäni. Joten huomenna kokeilen näitä herkkuja oikealla nestemäärällä! :) Muutenkin tuo teko-ohje on hieman eri, joten ihan hyvä saada rekin annosmäärän lisäksi! Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä ohjeessa voi kyllä ihmetyttää tuo nesteen määrä kun se on niin pieni mutta ihan oikea määrä se on. :) Toivottavasti sait tehtyä maukkaita kehriä!

      Poista
  9. Montako pullaa suurinpiirtein tulee tolla ohjeella? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en kyllä osaa sanoa yhtään tarkkaa määrää mutta veikkaisin että jotain parikymmentä pullaa voisi tulla.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!