Kostea suklaakakkupohja


Reilu viikko sitten etsin netistä suklaakakkupohjan ohjetta, joka olisi kostea, hyvän makuinen ja helposti leikattava. Muutamia ohjeita löysin mutta yksi ohje tarttui mukaan Suklaapossun sivuilta. Tämä pohja olikin tosi nopea ja helppo tehdä. Pohjan käytin siihen kirsikka-suklaakakkuun, josta halusin normaalia korkeamman. Sain tästä pohjasta leikattua neljä täyteväliä.

Kakun paistoin kakkuvuoassa, jonka halkaisija on 18 cm. Kakkuvuoan reunojen korkeus on vain 5 cm, joten laitoin leivinpaperista "lisäreunat" vuokaan. Jos et haluan kakkupohjasta korkeaa, voit paistaa pohjan vuoassa jonka halkaisija on 22 cm.


Aineet:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1½ dl ranskankermaa
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Anna jäähtyä.



Kuva: Alisa´s wonderland
Kirsikkakakku näytti sisältä tällaiselta. Tein tähän kirsikkamoussen, mutta käyttämääni kirsikkapyrettä saa valitettavasti vain tukusta. Täytteeksi tähän sopii hyvin myös kirsikkahillo ja kermavaahto.

Kuva: Alisa´s wonderland




Kommentit

  1. Hyvännäköinen! Täytyypä testata. Toimisikohan tuo munattomanakin jos korvaisi omppusoseella... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en kyllä uskalla sanoa että miten onnistuu omppusoseella. Olen hyvin vähän tehnyt munattomia kakkupohjia. Mutta jos kokeilet niin erittäin mielellään kuulisin että miten onnistui, joten kerrothan.:)

      Poista
  2. Aion kokeilla tätä pohjaa kummitytön synttärikakkuu. Tuplaan ainemäärät niin saan isomman kakun!

    VastaaPoista
  3. En ole tehnyt tätä ohjetta omppusoseella, mutta samantapaisen kyllä. Kakkupohjat pysyvät huonosti kasassa leikatessa ja murtuvat ja murustelevat herkästi. Kananmuna toimii "liiman lailla", ja kuohkeuttaa myös.
    Mutta aivan toimiva ja herkullinen idea ja ohje, jos munatonta haluaa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!