Veitset käyttöön kasvis-jauhelihapiirakkassa


Miten mukava on työviikon päätteeksi pakata kassit autoon ja suunnata ystävien kanssa mökille viikonlopun viettoon. Matkakaan ei tunnu pitkältä kun on hyvää seuraa. Ensimmäiseksi illaksi tein jo kotona suolaisen piirakan, joten se on sitten nopea matkalaisten lämmittää kun perille saavutaan.


Sain jo kesällä käyttööni Fiskarsin Functional Form- sarjan tuotteita. Veitsitukki sisälsi seitsemän erilaista veistä, jotka olen muutaman kerran saanut kipeästi todeta erittäin teräviksi. En ole koskaan ollut mikään veitsifriikki vaan omistanut ihan perus veitsiä kuten Fiskarsin veitsiä. Tärkeänä olen kuitenkin pitänyt että veitset eivät ole tylsiä, niillä kun ei ole kiva leikata, sipuli itkettää ja tomaatit lähtevät karkuun kun veitsi ei pääse niihin kiinni. Nyt kun sain nämä veitset niin huomasin että ei veitseni olekaan olleet tarpeeksi teräviä. Näillä uusilla veitsillä leikkaaaminen sujui paljon paremmin. Nyt sain myös roll-sharp-veitsenteroittimen, joten nyt veitsetkin pysyvät terävinä kovasta käytöstä huolimatta. 

Veitset kannattaa säilyttää siten että eivät pääse koskemaan toisiaan, koska silloin ne tylsyvät hyvin nopeasti. Veitsitukki on yksi vaihtoehto säilytykselle, siinä ne pysyvät hyvin järjestyksessä. Itse olisin kaivannut tähän veitsitukkiin vähän parempia koloja veitsille, koska nyt ne meinaa melkein itsestään tippua, joka voi aiheuttaa myös vahinkoja. Tukkia ei tarvitse kovin paljoa heilauttaa kun veitset alkavat heilumaan. Veitsitukin reunassa on myös magneetti, johon saa hyvin sakset säilytykseen.



Fiskarsin Functional Form- sarjaan kuuluu myös koivupuinen leikkuulauta. Leikkuulautaan kiinnitetään muovinen leikkuualusta, joka parantaa ruoanvalmistuksen turvallisuutta ja hygieenisyyttä. Muovisen leikkuualustan saa pestä koneessa. 
Tästä leikkuualustasta on tullut kyllä oma suosikkini, kovassa käytössä on ollut. Tämä on ulkonäöltäänkin niin nätti että hyvin pystyy pöydällä pitämään.



Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunamuusijauhetta
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
1 dl voita

Täyte:
400g jauhelihaa
½ kesäkurpitsa
1 porkkana
½ sipuli
8 kirsikkatomaattia
1 tl suolaa
1 tl yrttisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
2½ dl kolme juustoa- ruokakermaa
2 kananmunaa
juustoraastetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina pyöreän vuoan (halk. 25cm) pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Ruskista jauheliha ja mausta hyvin. Pilko kesäkurpitsa, porkkana, sipuli ja halkaiset tomaatit. Laita paistinpannulle loraus oliiviöljyä ja kuullota siinä porkkanat, kesäkurpitsat ja sipuli. Laita pohjan päälle jauheliha, kasvikset, tomaatit ja juustoraaste. Sekoita kerma ja kananmuna keskenään ja kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa n. 40 min.



Yhteistyössä




Kommentit

  1. Piirakka näyttää herkulliselta! Suolaisia piiraita tuleekin tehtyä taas paljon enemmän näin syksyn tullen. Ja toi veitsisetti sekä leikkuulauta vaikuttavat tosi hyviltä, kelpais mullekin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolaisia piirakoita tulee kyllä tehtyä usein, ne on helppoja ja täyttäviä tarjottavia.

      Poista
  2. Oikein hyvä (mainos)postaus !
    Hetken, ennen lukemista ehdin miettiä, että syötkö piirakat ilman veistä ja haarukkaa, että ihanko lusikalla pistelet ? ;D ;D

    VastaaPoista
  3. Hyvä (mainos)postaus, selkeät kuvat!
    Ennen lukemista mietin, että etkö käytä piirakkaan veistä & haarukkaa, että ihanko lusikkaa vain ;D !

    VastaaPoista
  4. Miten tämä onnistuisi pellillisenä versiona? Moni kertaisena kannattaa tehdä? Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu hyvin tehdä myös pellille. Tekisin annoksen 2- 2½ kertaisena, riippuen pellin koosta.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!