Red velvet piirakka


Tänään 9.10. vietetään Roosa nauha- päivää. Syöpäsäätiön Roosa nauha- keräys tukee syöpätutkimusta ja neuvontaa. Tämän vuoden teemana on "Käsi sydämellä", joka kuvaa ajatusta siitä, että auttavia käsiä ei voi koskaan olla liikaa - jokainen meistä voi pienilläkin teoilla muuttaa maailmaa. Keräykseen voit osallistua lahjoittamalla esim. täällä.

Päivään liittyen tein punaisen sävyisiä leivoksia. Tämä olikin ensimmäinen kerta kun tein red velvet kakun ohjeella, mutta tällä kertaa kuitenkin piirakka muodossa. 



100g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
3½ dl vehnäjauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1½ dl maitoa
1 rkl etikkaa
1 tl punaista elintarvikeväriä

Kuorrutus
50g voita
100g tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
pinkkiä elintarvikeväriä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää väri. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää maidon ja etikan kanssa. Sekoita tasaiseksi. Levitä suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan (35x11cm). Paista 200 asteessa n. 20 min.

Tee jäähtyneen piirakan päälle kuorrute. Laita kulhoon huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Vatkaa hyvin sekaisin. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä piirakan päälle, koristele.




Kommentit

  1. Todella upeita leivonnaisia, vautsi! <3
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
  2. Mistä johtuu, että kuorrute juoksettuu? Tein kaksi kertaa ja molemmat menivät pilalle. Aiemmin kuorrute on onnistunut.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!