Ruusukaali-pekonipizza



Kuinka usein sinä tartut kaupan tarjouksiin, heräteostostarjouksiin? Minulle käy silloin tällöin niin että niihin tartun, joskus se on hyvä juttu, joskus olisi voinut ohittaa paikan. Nyt kävi hyvin, ostin nimittäin ruusukaalia. Ruusukaalit oli niin hyvin esillä vihannesosastolla, ison tarjoustaulun kanssa. Mietin kyllä siinä että mitähän niistä tekisin, en ole ostanut ruusukaalia moneen, moneen vuoteen. Otin kuitenkin rasian koriin. 

Sattuipa niin hyvin että näin Kokit ja potit- sivuilla ohjeen ruusukaalipizzaan. Aluksi ohje kuulosti erikoiselta, miltähän tuollainen maistuisi. En ihan heti tarttunut ohjeeseen mutta aina kun näin ruusukaalirasian jääkaapissa, pizza tuli mieleen. Kerta en keksinyt muuta parempaa käyttöö pienille kaalipalloille, otin testiin pizzaohjeen. Sain vähän epäileviä kommentteja ystäviltäni kun kerroin mitä olen tekemässä, mutta kaikkea on kiva kokeilla. ;) Tämä olikin oikein onnistunut kokeilu, tykkäsin! Tämä ei ole ihan sellaista "perinteistä" pizzaa millaisena sen usein kuvittelemme. 

Usein pizzan pohjalle laitetaan tomaattikastiketta, tässä laitetaan ranskankermaa. Tähän pizzaan ei tullut myöskään juustoraastetta pintaan. Sitäkin vähän mietein tehdessä että heitänkö vielä juustoraasteen pintaan mutta onneksi en laittanut, ei sitä kaivannut valmiissa pizzassa.



pohja
2 dl vettä
½ tl suolaa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl öljyä
n. 4 dl vehnäjauhoja

täyte
150g ranskankermaa
2 tl sinappia
2 sipulia
1 rkl hunajaa
300g ruusukaalia
1 pkt pekonia

Tee ensin pohja. sekoita lämpimään veteen suola ja jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vaivaa taikinaa hyvin, jotta siihen muodostuu hyvä sitko. Anna kohota.

Leikkaa pekoni paloiksi, paista pannulla. Pilko sipuli, laita paistinpannuun loraus öljyä, kuullota sipulit siinä. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää hunaja ja mausta vielä pienellä määrässä suolaa.

Poista ruusukaaleista puumainen kanta, leikkaa neljään osaan lohkoiksi. Sekoita ranskankerman joukkoon sinappi ja suola.

Laita uuniin pelti ja kuumenna uuni 225 asteiseksi. Kauli taikinasta pellin kokoinen levy. Levitä pohjalle raskankerma ja lisää muut täytteet. Ripottele päälle vielä vähän mustapippuria myllystä ja hiukan suolaa. Paista pizza kuuman pellin päällä uunissa n. 13-15 min, kunnes pohja on rapea ja ruusukaalit ovat saaneet kauniin värin.


Hyvältä näytti jo tässä vaiheessa kun uuniin oli menossa.


Kokeile rohkeasti, saatat yllättyä! :)




Kommentit

  1. Kieltämättä vähän erilainen pizza, mutta kyllä hyvältä näyttää! :)

    VastaaPoista
  2. Nami, taatusti kokeilemisen arvoinen ohje.:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!