Passion-jogurttikakku


Olen jo pitkään miettinyt millä konstilla saisin tehtyä passionmoussekakun ettei tarvitsisi käyttää passionpyrettä. Passionpyre kun on tukkutavaraa, joten se ei ole kaikkien saatavilla. Yksi päivä olin syömässä kreikkalaista jogurttia, jossa oli passionkastike. Kastike oli aika kirpsakkaa ja maistui oikeasti passionille. Silloin mieleeni tuli että tätähän voisi käyttää kakussa. Kokeilin yhden version kakusta mutta passion ei maistunut kuitenkaan vielä tarpeeksi. Tein toisen kakun, johon laitoin myös tuoretta passionhedelmää, nyt alkoi maku olla kohdillaan. Nyt resepti on testattu ja sen voin myös teille jakaa.

Olisiko tässä kesäisen raikas kakku vaikka äitienpäiväksi tai muihin kevään juhliin? Kakku ei ole monimutkainen tehdä.


Pohja:
10 suklaatäytekeksiä 
30g voita

2 dl kermaa 
1 prk (150g) Arla Ihana Greek-Style passionhedelmä jogurttia
3 liivatelehteä
1 passionhedelmä
1-2 rkl sokeria

Pinta
1 dl passion-hedelmämehua
1 liivatelehti

Murskaa keksit, lisää sekaan sulatettu voi. Laita irtopohjavuoan (halk. 18cm) pohjalle leivinpaperi, taputtele keksimuru pohjalle. 
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahdon sekaan jogurtti, sokeri ja passionhedelmän sisus. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan (n.1/4 dl) ja kaada ohuena nauhana täytteen sekaan. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia tai yön yli. 
Tee hyytyneen kakun pinnalle kiille. Laita liivatelehti kylmään veteen pehmenemään. Kiehauta tilkka vettä, sulata liivatelehti siihen ja kaada seos mehun sekaan. Kaada kiille varovasti kakun pinnalle. Laita kylmään hyytymään. Koristele kakku.



Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Passion on erilainen ja raikas hedelmä, tykkään. :)

      Poista
  2. Onpa kiva, kun olet nähnyt vaivaa ohjeen kanssa.. Näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä reseptejä täytyy testata useamman kerran ennen kuin sen voi laittaa yleiseen jakoon. Näin jokaisella on parempi mahdollisuus onnistua leipomuksen kanssa. :)

      Poista
  3. Ei tuo kiille kyllä mehulla ainakaan täällä onnistunut. Mehu&liivatesekoitus on niin ohutta, että se tihkui irtopohjavuoan reunoista pois. Tuloksena kakku ilman kiillettä. :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompas harmi jos ei onnistunut. Kyllä 1 dl nestettä pitäisi hyytyä yhdellä liivatelehdellä. Olihan kakku hyytynyt kunnolla ja vuoka kunnolla kiinni?

      Poista
    2. Jälkikäteen tarkasteltuna vuoka oli vähän vääntynyt, joten siellä luultavasti se syy miksi ei onnistunut.

      Poista
    3. Samoin kävi minulle taannoin jouluisen glögikakun kanssa, jos kiille on liian lämmintä. Eli jäähdytä kiilettä hetki ennenkuin kaadat kakun päälle(ei kuitenkaan niin kauan, että kiille alkaa hyytyä).

      Poista
  4. Mukava, että olet huomioinut lukijasi, meidät tavalliset kotileipurit, tuolla keksinnölläsi :)

    VastaaPoista
  5. Kuinka korkea tästä kakusta tulee tuolla täytemäärällä 18cm vuokaan? Kakku näyttää melko korkealta, mutta kun tein itse samalla ohjeella korkeudeksi tuli vain noin 2cm.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!