Raparperipaistos - kesäherkkuja


Tämä ihana alkukesän ensimmäinen herkku on valmista poimittavaksi ja se herkkuhan on raparperi! Miten tämä raparperi maistuukin joka vuosi yhtä hyvälle. Minä sain ison kasan raparperejä joista olen tehnyt monenmoista. Tämä yllä oleva herkku, raparperipaistos meinasi viedä kielen mennessään. ;) Niin helppo ja nopea tehdä, en vaan tiedä olenko koskaan aikaisemmin tätä tehnyt. Paistosta tulee usein tehtyä vain omenasta tai joskus myös marjoista mutta ehdottomasti tätä raparperipaistosta tulee tehtyä uudelleen.


Tähän et montaa raaka-ainetta tarvitse. Pilko raparperit paistoa kestävään vuokaan. Sekoita palojen sekaan fariinisokeria. Sekoita keskenään sulatettu voi, kaurahiutaleet ja fariinisokeri ja kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa n. 30 min.

500g raparperiä
1 dl fariinisokeria

150g voita
3 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeriaKun käytät fariinisokeria niin pinnasta tulee vähän karamellimainen. Jos kaapissa ei ole fariinisokeria niin voi käyttä sokeria / ruokosokeria tms.


Hups, siinä kävi hyvin nopeasti näin. Liian pienen annosvuoan tein, olisi mennyt toinenkin. ;)


Mutta ei hätää, saan tehtyä paistosta uudelleen! :D Minä laitoin raparperia kasvamaan parvekkeelle. Vähän epäröiden istutin maasta kaivetun raparperturppaan isoon astiaan, ajattelin että ehkä ei selviä edes kotiin asti kun kuolee jo. Väärässä olin, kulhosta puskee ihan mahdottomasti uutta vartta. Jee! Ei tarvitse kaukaa hakea piirakkaan raparperejä, niin ja tähän paistokseen... :)
Olen minä tehnyt raparperistä muutakin, mehua. Keitin mehua jo viime kesänä, nyt halusin keittää uudelleen.


Mehuun tulee raparperin lisäksi vaniljaa, sitruunaa ja sokeria.Viime viikonloppuna kävin taasen ihastelemassa Roihuvuoren kirsikankukkapuistossa kukkien loistoa. Kirsikkapuita on paljon ja puut ovat täynnä kukkia. Kauniita ovat!


Kommentit

  1. Ups, joko näitä nyt on.. Meillä raparperit kasvaa vähän sivummalla pihassa, ei tule päivittäin kuljettua ohi enkä nyt ole edes tajunnut käydä katsomassa.. Raparperipaistos on aina herkkua!!!

    VastaaPoista
  2. Raparperit alkavat vähitellen olemaan valmiita paistokseen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä kommentti, se ilahduttaa aina!